Infofinanciar > Info > Câte feluri de amenzi îți pot da controlorii STB. Poți plăti și 1000 de lei
Info

Câte feluri de amenzi îți pot da controlorii STB. Poți plăti și 1000 de lei

Salariul potrivit pentru un trai decent
Foto: facebook.com

Ceea ce se știe, în general, despre controlorii de pe autobuze, tramvaie și troleibuze este că te pot amenda pentru că nu ți-ai plătit călătoria. De fapt, ar trebui să știi de câte feluri sunt amenzile pe care le-ai putea încasa.

Ei bine, lucrurile sunt, de fapt, ceva mai complicate și poți căpăta amenzi pentru mult mai multe situații. Potrivit stbsa.ro, călătorii STB pot fi amendați și pentru ocuparea unui scaun cu bagaje fără să se plătească o călătorie în plus.

Totodată, cei care au abonament, dar nu validează călătoria la fiecare urcare în autobuz, tramvai sau troleibuz pot primi o amendă.

Câte feluri de amenzi poți lua

În 2024, în funcție de gravitatea situației, constituie contravenție în domeniul Serviciului public de transport local de călători în regiunea București-Ilfov următoarele fapte:

  • Dacă cetățenii călătoresc fără titlu de călătorie valabil sau fără un alt document justificativ sau dovadă electronică. Amendă între 300-500 lei.
  • Amenda pentru împiedicarea în orice mod a personalului cu competențe, desemnat de către operatorul de transport/transportatorul autorizat, să-și exercite atribuțiile de serviciu este între 100-150 lei.
  • Solicitarea deschiderii ușilor vehiculelor de transport public de persoane, între stații sau la semafoare, este contravenție: Amendă cuprinsă între 100-500 lei, se mai arată pe site-ul STB.
  • Cea mai mare amendă STB în 2024 poată fi dată persoanelor care transportă materiale și care ar putea produce neajunsuri celorlalți călători. Amenda este cuprinsă între 500-1.000 de lei.