Infofinanciar > Info > Cât te costă schimbarea anvelopelor de iarnă? Se adaugă și taxe suplimentare
Info

Cât te costă schimbarea anvelopelor de iarnă? Se adaugă și taxe suplimentare

Anvelope iarnă, Sursă foto: AnvelopeMAG
sursa foto arhiva companiei

Încă nu v-ați efectuat schimbul de anvelope pentru sezonul de iarnă? Desigur, această operațiune implică atât o investiție de timp, cât și de bani, dar nu ar trebui să o amânați mai mult.

Vă prezentăm în continuare estimările de costuri asociate cu schimbul anvelopelor și modalitățile de a efectua această operațiune singuri. De asemenea, vom detalia serviciile suplimentare pentru care ar putea fi necesar să plătiți.

Costul schimbării anvelopelor de iarnă

Procedura de schimbare a anvelopelor poate fi realizată fie acasă, fie într-un atelier.

1. În funcție de atelier, costurile pentru schimbarea celor patru roți pot varia între 25 și 45 de euro.
2. Echilibrarea roților este o opțiune suplimentară, având un cost cuprins între 3 și 10 euro per roată. Este important să aveți în vedere acest serviciu în cazul în care anvelopele prezintă uzură neuniformă sau există vibrații ale volanului în timpul mersului, indicând posibil dezechilibru. Cu toate acestea, testul nu este absolut necesar în toate cazurile.
3. Dacă decideți să depozitați anvelopele în atelier până la următoarea schimbare, se poate adăuga o taxă suplimentară de 50 de euro.

Dacă doriți să economisiți bani la schimbarea anvelopelor, vă puteți ocupa personal de această operațiune. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru schimbarea anvelopelor auto:

Schimbarea anvelopelor acasă: Sfaturi și trucuri

Schimbarea anvelopelor nu doar că impune un cost financiar, ci și consumă timp. Vizita la atelier necesită o programare specială, iar adesea aglomerația este inevitabilă, dat fiind că mulți șoferi efectuează schimbul în aceeași perioadă. Cu toate acestea, cu ajutorul unor sfaturi și trucuri, puteți realiza cu ușurință schimbarea anvelopelor singuri și economisi bani în acest proces. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

1. Utilizați instrumentele potrivite. Asigurați-vă că dispuneți de un cric, o cheie transversală și o cheie dinamometrică pentru a facilita procesul.
2. Evitați deteriorarea anvelopelor. Fiți atenți să nu provocați deteriorări anvelopelor în timpul operațiunii.
3. Urmăriți ordinea corectă. Începeți cu roata cea mai îndepărtată de cric pentru a asigura un proces eficient.
4. Strângeți piulițele în ordinea corectă. Asigurați-vă că strângeți piulițele în cruce și la cuplul corect pentru a preveni slăbirea roților în timpul conducerii.

De asemenea, este important să știți când este momentul potrivit pentru înlocuirea anvelopelor. Există doi factori cheie care indică nu doar necesitatea schimbării, ci și a înlocuirii anvelopelor. Conform legislației, adâncimea minimă a benzii de rulare nu trebuie să fie mai mică de 1,6 milimetri. Totuși, în considerații de siguranță, se recomandă înlocuirea anvelopelor puțin mai devreme, potrivit ziarulromânesc.