Infofinanciar > Info > Cât de mult a crescut prețul unui coș cu alimente. Ce spun producătorii agricoli
Info

Cât de mult a crescut prețul unui coș cu alimente. Ce spun producătorii agricoli

scumpiri alimente; sursă foto: playtech.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Introducerea măsurii fixării prețurilor la alimente nu a fost pe placul tuturor. Printre aceștia se află și președintele Asociațiilor Producătorilor Agricoli România ( LAPAR), Nicu Vasile. El a spus că în ultimii 20 de ani, coșul zilnic în ultimii 20 de ani cu aproximativ 259%.

„Contribuţia mea la Comunitatea Europeană e de peste 30 de miliarde de euro. Ce s-a făcut cu această diferenţă de bani? M-a ajutat sectorial? Cu cât mi-a crescut mie rata profitabilităţii? Acum vedem, în ultimele trei-patru luni de zile discutăm de fixarea preţurilor şi nu mai cresc preţurile pe produse agroalimentare. Dacă fac o retrospectivă a ceea ce înseamnă coşul zilnic al fiecăruia dintre noi, mie din 2000 până în 2020 mi-a crescut cu 258%. Asta înseamnă creşterea nivelul de trai? Nu, din contră”, a transmis președintele.

Conform realitatea.net, se pare că deficitul de produse agroalimentre de ep teritoriul românesc depășea 5 miliarde de euro. Din aceștia bani, suma de 2,6 miliarde de euro, conform lui Nicu Vasile, vine de la importul cărnii de porc.