Infofinanciar > Lumea la zi > Cât îi costă pe turiști să viziteze orașele lumii? Ce taxe se percep
Lumea la zi

Cât îi costă pe turiști să viziteze orașele lumii? Ce taxe se percep

ghid turistic; sursa realitatea,ro
Sursa foto: arhiva companiei

După pandemie, călătoriile au început din nou să fie la mare căutare. În acest fel stațiunile turistice care au fost afectate au începu să își revină. Cu toate acestea, unele destinații populare sunt suprasolicitate. Pentru a combate acest lucru în multe locuri s-a implementat o „taxă de turism” în anul 2022.

Conform unui anunț făcut de autorități, taxa de turism din Barcelona va crește în următorii ani. Începând cu anul 2012, vizitatorii din capitala catalană au fost nevoiți să achite atât taxa turistică regională, dar și o suprataxă pentru întregul oraș.

Valoarea taxelor

Prima majorare a taxei în Barcelona s-a realizat la data de 1 aprilie. Aceasta a crescut la suma de 2,75 de euro. O a doua creștere este programată pentru data de 1 aprilie 2024, când taxa va crește la 3,25 de euro. Această taxă se aplică vizitatorilor care se cazează în unități de cazare turistice oficiale.

De asemenea și Valencia va impune o taxă de cazare pentru vizitatorii care  se cazează în toate tipurile de cazare din regiune. Aici se încadrează și  hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri.

Taxa de aici va intra în vigoare fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului 2024. Turiștii vor fi nevoiți să achite o sumă cuprinsă între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă. Conform spuselor autorităților, banii vor merge către consolidarea sectorului turistic din regiune.

Taxe pentru turiști

În Portugalia, mai exact în orașul Olhão, care este un oraș pescăresc, se va introduce o taxă de 2 euro pe noapte. Aceasta se va achita în perioada cuprinsă între aprilie și octombrie. În perioada cuprinsă între noiembrie și martie, valoarea acesteia se va micșora și va ajunge la 1 euro. Taxa nu trebuie achitată de copiii turiști cu vârsta până în 16 ani.

În Tailanda taxa introdusă este mai mare, de 8 euro. Inițial această taxă trebuia introdusă în anul 2022. Cu toate acestea, din cauza faptului că modul de aplicare nu era clar, procesul a întârziat. De asemenea, în acest an taxa a fost amânată din iunie pentru septembrie.

Taxa din Veneția

În Veneția, turiștii vor începe să fie taxați dacă vizitează acest oraș pentru o zi, din 2024. Implementarea taxei s-a amânat și aici de mai multe ori. Acum, în primăvara și vara anului viitor vor exista 30 de zile de probă a acestei măsuri. Datele oficiale nu au fost încă publicate.

Uniunea Europeană va implementa o viză pentru turiști, din 2024. Cetățenii din afara UE, printre care se regăsesc și americanii, australienii și britanicii, vor fi nevoiți să  completeze o cerere de 7 euro pentru a intra în UE. Persoanele a căror vârstă este sub 18 ani sau peste 70 de ani nu vor fi nevoiți să achite această taxă. Sistemul ar fi trebuit să fie implementat până în luna noiembrie a acestui an. Cu toate astea adoptarea măsurii a fost împiedicată de întârzieri legate de noul sistem de intrare/ieșire al UE, informează economedia.ro