Infofinanciar > Info > Cât te costă ca să dormi în patul prințului Charles? Mai greu e drumul
Info

Cât te costă ca să dormi în patul prințului Charles? Mai greu e drumul

Printul Charles
Foto: cnn.com

Așa după cum știți, după doi ani de absență în Româia, moștenitorul tronului britanic, prințul Charles, este, zilele acestea pe la noi. Momentan s-a retras la casa lui de vacanță de pe Valea Zălaului.

Înapoi în România

Prinţul Charles a vizitat miercuri centrul pentru refugiaţi ucraineni, organizat de autorităţile române la Romexpo. De asemenea, Prinţul de Wales a avut o întâlnire, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta şi principele Radu, și a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Conacul se află în județul Covasna. Aici a fost așteptat în fața casei de câțiva dintre cei puțin peste 100 de oameni care mai trăiesc în această mica localitate. Priveliștile de aici îți taie respirația, dar drumul până la Valea Zălanului nu e ușor. Trebuie să parcurgi vreo 14 kilometri prin pustietate, pe un drum îngust de ţară, pe care abia dacă încap două căruţe în acelaşi timp.

Cât costă să dormi în casa prințului Charles

Casele din acest sat și-au păstrat arhitectura peste decenii, iar locația cumpărată de prințul Charles a fost complet restaurată în exact același știl.

Nu mulți știu, însă, că locația este de… închiriat. Desigur, când nu este moștenitorul tronului britanic acolo. Conform, site-ului LaPensiuni, conacul are 5 camere, fiecare cu baie proprie. O cameră dublă prin care a trecut și prințul se poate închiria cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei, în funcție de opțiunea de servire a mesei. Pe noapte, desigur.

Prințul Charles a ajuns pentru prima dată în localitățile din sudul Transilvaniei în primăvara anului 1998 și se pare ca a fost dragoste la prima vedere. Iar atracția sa față de această regiune poate fi explicată și prin legăturile de sânge: contesa Claudia Rhedey, născută în 1812 la Sângeorgiu de Pădure, este stră-stră-stră bunica Prințului de Wales, pe care sătenii și-l amintesc astăzi ca pe un om simplu, nu cu fumuri de prinț, și îl numesc cu simpatie Domnul Prințul Charles, considerându-l, într-un fel, unul de-al lor.

Despre prințul Charles

Prințul Charles de Wales este actualul Prinț de Wales și moștenitor al tronului Regatului Unit. Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh, nu de mult decedat.

Prințul este, de asemenea, Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Dacă va ajunge rege, va fi numit „Charles al III-lea”.

Prințul Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp acest titlu în întreaga istorie a Marii Britanii.

Altețea Sa esteinteresat de o serie de probleme umanitare și sociale: a fondat The Prince’s Trust în 1976 și sponsorizează multe alte organizații caritabile și de artă. De mulți ani militează pentru agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice. În 1989 a publicat o carte despre rolul arhitecturii în societate și conservarea clădirilor istorice, intitulată A Vision of Britain. De asemenea, susține medicina alternativă.

Charles a studiat la școlile Cheam și Gordonstoun, pe care le-a urmat și tatăl său, Ducele de Edinburgh, când a fost copil, precum și la Geelong Grammar School din Australia.