Infofinanciar > Lumea la zi > Casa Albă îl condamnă pe Elon Musk. Ce a făcut miliardarul
Lumea la zi

Casa Albă îl condamnă pe Elon Musk. Ce a făcut miliardarul

elon musk x (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto dreamstime.com

Proprietarul X a scris pe Twitter că o postare despre evreii care îi urăsc pe albi este „adevărul real”, ceea ce a provocat reacții negative. La două zile după ce proprietarul X, Elon Musk, a scris pe Twitter că este întru totul de acord cu o postare antisemită, Joe Biden a scornit postarea „detestabilă” a miliardarului.

Într-o declarație a Casei Albe emisă vineri se arată că: „Condamnăm în termenii cei mai fermi această promovare detestabilă a urii antisemite și rasiste, care contravine valorilor noastre fundamentale ca americani”.

Musk a stârnit reacții negative cu propriile sale tweet-uri. El a răspuns unui utilizator care i-a acuzat pe evrei că „urăsc oamenii albi”. Acesta manifestă indiferență față de antisemitism. „Ați spus adevărul real”, a răspuns Musk pe Twitter. Utilizatorii X, inclusiv mulți din industria tehnologică, au atacat postările. Totuși, alți utilizatori au fost de acord cu Musk. Ei au continuat spunând că îl privesc cu bucurie cum se afundă în viziunea lor plină de ură asupra lumii.

„Este inacceptabil să se repete minciuna hidoasă din spatele celui mai fatal act de antisemitism din istoria americană în orice moment, cu atât mai puțin la o lună după cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust încoace”, a subliniat Casa Albă, conform theguardian.com.