Info

Care sunt avantajele unei diete cu hrană umedă față de una uscată pentru pisici?

Pisici Sursa foto safepet.ro
Sursa foto: safepet.ro

Hrănirea pisicii cu hrană umedă o va ajuta să se mențină hidratată, datorită conținutului mai mare de apă. Un aport adecvat de apă poate contribui la reducerea riscului de apariție a anumitor afecțiuni medicale. Boala tractului urinar inferior la feline este o afecțiune foarte frecventă la pisici, iar creșterea aportului de apă este o componentă comună a protocolului de prevenire sau de tratament al acesteia.

Pe lângă toate benificiile care privesc sănătatea pisicii, hrana umedă este, de asemenea, mai gustoasă , iar unele pisici o preferă în detrimentul unei diete uscate, în special dacă sunt pretențioase la mâncare.

Nivelul umidității  este principalul avantaj al hranei umede

Principala diferență între hrana uscată și cea conservată pentru pisici este cantitatea de apă pe care o conține mâncarea.

Hrana uscată pentru pisici conține aproximativ 10% de apă, iar restul de 90% este format din materii uscate, cum ar fi carbohidrați, grăsimi și vitamine. Hrana conservată conține mult mai multă apă – aproximativ 70% – în comparație cu materia uscată. Hrănirea felinei cu hrană umedă o va ajuta să se mențină hidratată, datorită conținutului mai mare de apă. Un aport adecvat de apă poate contribui la reducerea riscului de apariție a anumitor afecțiuni medicale. Anumite boli ale pisicilor, cum ar fi boala tractului urinar inferior este o afecțiune foarte frecventă , iar creșterea aportului de apă este o componentă comună a protocolului de prevenire sau de tratament al acesteia. boala tractului urinar implică adesea formarea de cristale în urină, ceea ce poate duce la pietre și blocaje. Unul dintre modurile în care se formează cristalele urinare este atunci când magneziul se leagă cu deșeurile de amoniu în urina foarte concentrată. Dacă pisica . rămâne hidratată, acest lucru va reduce concentrația urinei și poate ajuta la reducerea probabilității de formare a cristalelor.De ce nu beau pisicile suficientă apă? Se crede că unele pisici pot avea probleme în a vedea apa plată. Aromele mai puternice încurajează, de asemenea, pisicile mai în vârstă, cu simțul olfactiv și gustativ slăbit, să mănânce.

Conținutul ridicat de proteine menține pisica sănătoasă

Conținutul ridicat de proteine găsit în multe alimente umede se datorează faptului că acestea conțin o mulțime de bucăți de carne adevărată gătite în interiorul conservei. Proteinele sunt responsabile de creșterea musculară energetică a pisicii dumneavoastră, iar proteinele animale conțin nutrienții importanți arginină și taurină, care sunt vitali pentru sănătatea pisicii dumneavoastră. Multe alte mamifere, inclusiv câinii, pot crea aceste substanțe nutritive, dar pisicile trebuie să le ingurgiteze prin consumul de proteine animale.

Procesul de fabricație reprezintă un avantaj

Având în vedere conținutul mai mare de umiditate din conserve, aceste alimente sunt de obicei fabricate cu carne proaspătă sau congelată în combinație cu o sursă de proteine care provine din cereale. Carnea este amestecată cu apă, grăsimi și vitamine și plasată într-o conservă, unde un proces de încălzire asigură distrugerea agenților patogeni de origine alimentară. Spre deosebire de hrana uscată , care se obține prin combinarea și apoi prin gătirea cărnii, a vitaminelor, a mineralelor și a grăsimilor la o temperatură și o presiune ridicată, ceea ce face ca amidonul să fie mai digerabil.