Infofinanciar > Vocile afacerilor > Care este impactul abandonului școlar asupra economiei? Află în ediția specială 15 sub 15
Vocile afacerilor

Care este impactul abandonului școlar asupra economiei? Află în ediția specială 15 sub 15

Asociația Elevilor vrea să desființeze examenul de Bacalaureat
Sursa foto: arhiva companiei

Pe măsură ce tehnologiile avansează și sunt extensiv implementate în activitățile angajaților, devine crucială adoptarea unei abordări strategice în pregătirea forței de muncă pentru a se adapta cerințelor pieței. Această provocare devine și mai urgentă în țările care se confruntă cu deficite considerabile de forță de muncă, precum România.

În România, numărul tinerilor activi pe piața muncii, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, ar putea să scadă cu 3,5% în 2035 față de nivelul din 2020, potrivit CEDEFOP (Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale).  Nivelul ridicat de abandon școlar este unul dintre punctele slabe principale care va crea mari probleme pe piața muncii de acum înainte, iar copiii tind să abandoneze studiile cu preponderență în zonele cu rate ridicate ale sărăciei.

Efect negativ asupra forței de muncă

Cu efect negativ asupra forței de muncă în viitor este semnalată rata tinerilor care nu se regăsesc nici în procesul de învățământ, nici angajați în muncă, în permanență peste media europeană UE, cu procente mai ridicate în orașele mici și zonele suburbane, precum și în rural.

Având în vedere aceste provocări, Smartree, jucător cheie în segmentul serviciilor de outsourcing de salarizare și administrare de personal din România împreună cu Teach For Romania au lansat revista 15 sub 15. Inspirată după o ediție specială a unei reviste internaționale de business, revista documentează 15 povești ale tinerilor sub 15 ani, vârsta legală de angajare în România, și munca lor.

Lupta împotriva abandonului școlar

Scopul campaniei este de a lupta împotriva abandonului școlar și de a sprijini formarea unei forțe de muncă viabile pentru viitorul economiei prin sustinerea financiară a proiectelor Teach For Romania.

De mai bine de 10 ani, Teach For Romania caută și pregăteşte oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni educatori, învăţători sau profesori în învăţământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

Cum pot contribui companiile la această inițiativă?

Dacă ești reprezentantul unei companii, redirecționează gratuit 20% din impozitul pe profit și sprijină programele educaționale Teach for Romania din mediul rural. Un gest mic poate avea un impact atât de mare. Investind în profesori motivați și resurse testate cu peste 20.000 de elevi din medii vulnerabile, investești în forța de muncă de mâine. Orice copil merită o șansă egală la educație de calitate și o carieră mai bună în viitor. Ține doar de noi să îi ajutăm.

Citește poveștile pe www.15sub15.ro și descarcă formularul prin care poți dona gratuit 20% din impozitul anual pe profit al companiei pe care o reprezinți pentru educația din România.