Infofinanciar > Lumea la zi > Capacele detaşabile sunt interzise în Germania
Lumea la zi

Capacele detaşabile sunt interzise în Germania

Capacele detaşabile sunt interzise în Germania
Foto: facebook

În Germania, capacele detaşabile sunt interzise, începând de miercuri, pentru anumite recipiente de băuturi. Interdicţia, al cărei scop este să combată poluarea cu plastic a mediului înconjurător, se aplică ambalajelor de unică folosinţă cu capac din plastic.

Măsura este însă criticată de Protecţia Consumatorilor.

Interzicerea capacelor detașabile vine o consecință a directivei europene privind reducerea impactului produselor din plastic asupra naturii. Consumatorii germani sunt deja familiarizați cu capacele care rămân atașate de recipiente. În timpul etapei de utilizare, ordonarea care reglementează aplicarea noilor cerințe în Republica Federală intrând în vigoare la 3 iulie 2021, cu o perioadă de tranziție de trei ani.

De atunci, multe companii și-au modificat treptat ambalajele pentru băuturi pentru a respecta noile reglementări. Instituția precizează că recipientele care nu îndeplinesc noile cerințe, dar care au fost lansate pe piață înainte de termenul limită, pot fi vândute în continuare. Philip Heldt, expert al protecției consumatorilor din landul Renania de Nord-Westfalia, se îndoiește că măsura schimbării capacelor este eficientă.

Problema de fond este că folosim mult prea multe produse de unică folosință, spune el. În multe cazuri, noile tipuri de capace necesită mai mult material decât capacele anterioare. În plus, interzise ar trebui să fie inclus ambalajele exterioare inutile, cum sunt cutiile de carton pentru pasta de dinți. Am face economii la materiale și am ajuta mediul, a mai declarat expertul.