Infofinanciar > Info > Când vin noile taloane de pensie? Seniorii nu mai au mult de așteptat
Info

Când vin noile taloane de pensie? Seniorii nu mai au mult de așteptat

pensii sursa foto arhiva
sursa foto arhiva

Anul 2024 vine cu multe schimbări pentru pensionari. Aceștia așteaptă cu nerăbdare finalizarea procesului de recalculare. Care, potrivit oficialilor, le va aduce sume mai mari de bani în fiecare lună. Astfel, pensionarii așteaptă noile taloane de pensie, pentru a vedea dacă și cât le va crește pensia din septembrie 2024.

A fost anunțată o veste importantă pentru mulți pensionari. Angajații Poștei Române urmează să le livreze pensionarilor noile taloane de pensie. Potrivit datelor, seniorii trebuie să fie atenți la anumite detalii importante.

Noile taloane de pensie

Pensionarii vor afla în curând cu cât le-a crescut pensia în urma recalculării. Angajații Poștei Române urmează să livreze noile taloane de pensie seniorilor României. Potrivit datelor, acestea ar putea ajunge la beneficiari chiar zilele viitoare. Dar, vârstnicii trebuie să fie extrem de atenți la sumele scrise pe decizia de pensie, pentru a nu fi păcăliți.

După un îndelungat proces de recalculare, pe care pensionarii români l-au așteptat cu nerăbdare, aproape 5 milioane de persoane își vor primi noile taloane de pensie.  Ministerul Muncii a garantat că nicio pensie nu va scădea față de suma de dinainte de adoptarea noilor reglementări. Totuși, persoanele fizice sunt îndemnate să dea dovadă de maximă atenție atunci când primesc talonul de pensie. Deoarece există posibilitatea ca anumite calcule să fie greșite sau să apară erori.

Taloanele au fost deja tipărite

Marius Budăi a precizat că taloanele de pensie au început deja să fie tipărite. Având în vedere acest lucru, pensionarii vor putea primi în curând decizia chiar la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.

„Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale. Deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate. Până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie, astfel încât să se poată efectua plățile conform calendarului legal”, a spus Marius Budăi.

Majorare pentru 3 milioane de români

Potrivit oficialilor, nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. De asemenea, în jur de 3 milioane de români se vor putea bucura de o majorare a venitului lunar.

„Urmează să fie finalizat softul pentru recalculare, instruiți colegii noștri din casele teritoriale de pensii, iar apoi din luna mai-iunie a anului 2024, pensionarii vor începe să-și primească deciziile cu pensiile recalculate.

Fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, din luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor, din estimările noastre fiind vorba de peste trei milioane de români. Este important de știut că nici o pensie nu va scădea. Va fi menținut cuantumul cel mai favorabil în urma recalculării” a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, conform România TV .