Infofinanciar > Info > Când ajung voucherele de 1.250 de lei? Informația care vizează milioane de români
Info

Când ajung voucherele de 1.250 de lei? Informația care vizează milioane de români

Vouchere alimente Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto: Antena 3 CNN

Voucherele de 1.250 de lei se referă la suma rămasă din cei 1.500 de lei, ce reprezintă ajutorul pentru români oferit de cei de la stat pentru achiziționarea alimentelor. Acest ajutor este dat în mai multe tranșe. În februarie, s-a realizat prima tranșă din cele șase de 250 de lei.

Acești bani vor ajunge la români o data la două luni pentru alimente și mese calde. Următoarea tranșă a voucherelor pentru alimente ar trebui să ajungă în aprilie, conform calculului de adăugare a două luni de la prima tranșă din februarie.

1.500 de lei pentru alimentele românilor

Anul trecut, ajutorul oferit în anul 2022 a fost de doar 1.000 de lei și a fost livrat în patru tranșe.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a spus că acest ajutor pentru românii vulnerabili va continua și în anul 2023, chiar dacă a fost majorat și salariul minim cu 12,5% la începutul anului current. Astăzi, venitul minim brut al unui român a ajuns la 3.000 de lei.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a rămâne pe listele beneficiarilor

De asemenea, peste 250.000 de români au ieșit de pe lista ajutoarelor de stat în ultimele șase luni, numărul beneficiarilor ajungând la aproximativ 2.400.000 de lei, conform antena3.ro.

Cei care beneficiază de acest ajutor sunt:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

– persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.