Infofinanciar > Lumea la zi > Camera Reprezentanților din SUA votează. Ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel
Lumea la zi

Camera Reprezentanților din SUA votează. Ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel

Luptele de finanțare din Congresul SUA
Sursa foto Arhiva companiei

Camera Reprezentanților a SUA urmează să voteze sâmbătă. Se așteaptă să adopte un  pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari. Acesta prevede acordarea de asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Acest lucru se întâmplă în ciuda obiecțiilor acerbe din partea adepților liniei dure a partidului.

Au trecut mai mult de două luni de când Senatul, majoritar democrat, a adoptat o măsură similară. Liderii americani, de la președintele democrat Joe Biden  la principalul republican din Senat, Mitch McConnell, l-au îndemnat pe președintele Camerei, Mike Johnson să o supună la vot.

Săptămâna aceasta, Johnson a ales să ignore amenințările de destituire din partea membrilor liniei dure din majoritatea sa fracționată 218-213. Să promoveze măsura care include aproximativ 60,84 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Pachetul neobișnuit de patru proiecte de lege include fonduri pentru Israel, asistență de securitate pentru Taiwan și aliații din Indo-Pacific. Este, de asemenea, și o măsură care include sancțiuni, o amenințare de interzicere a a aplicației TikTok și potențialul transfer de bunuri rusești confiscate către Ucraina, conform reuters.com.