Infofinanciar > Lumea la zi > Ajutorul acordat Ucrainei și Israelului din partea SUA este în incertitudine
Lumea la zi

Ajutorul acordat Ucrainei și Israelului din partea SUA este în incertitudine

israel sua ajutor militar (sursă foto: tabletmag.com)
sursa foto arhiva companiei

Congresul american și-a închis joi porțile pentru aproape două săptămâni fără a aproba un ajutor de urgență pentru Israel și Ucraina, în timp ce legislatorii s-au certat pe marginea unei politici de imigrație fără legătură cu aceasta și s-au confruntat cu focare de rezistență din partea republicanilor privind continuarea ajutorului pentru războiul Kievului împotriva Rusiei.

Senatul s-a închis mult după miezul nopții, după ce a adoptat o lege provizorie de cheltuieli pentru a evita o închidere a guvernului. Susținătorii ajutorului militar extern au sperat că acesta va fi inclus în proiectul de lege privind cheltuielile, cunoscut sub numele de rezoluție continuă.

Președintele Joe Biden a cerut Congresului să aprobe banii luna trecută. Omisiunea sa din proiectul de lege privind cheltuielile a stârnit îngrijorarea că finanțarea pentru Kiev ar putea să nu fie niciodată alocată, mai ales după ce Camera condusă de republicani a adoptat luna aceasta un proiect de lege care include asistență pentru Israel, dar nu și pentru Ucraina.

Liderii democrați din Senat au respins acel proiect de lege, potrivit Reuters.

Un bloc vocal de republicani se opune trimiterii unui ajutor suplimentar Kievului, în timp ce acesta se luptă cu o invazie rusă de aproape 21 de luni. Opozanții ajutorului spun că banii contribuabililor americani ar trebui cheltuiți acasă, dar majoritatea republicanilor și democraților din Congres sprijină în continuare ajutorul acordat guvernului președintelui Volodymyr Zelenskiy.