Infofinanciar > Info > Burduja: „Datele europene arată că Bucureştiul este un oraş mai dezvoltat decât Madrid”
Info

Burduja: „Datele europene arată că Bucureştiul este un oraş mai dezvoltat decât Madrid”

sebastian burduja bucureștiul (sursă foto: idevice.ro)
sursa foto arhiva companiei

Sebastian Burduja, în calitate de șef interimar în fruntea PNL București, a dezvăluit date care arată că „Bucureștiul este mai dezvoltat decât Madrid, Berlin, Copenhaga sau Amsterdam.” Având, de asemenea, cel mai mare ritm de creștere.

„Mulţumesc foarte mult colegilor mei din Biroul Naţional pentru încrederea pe care mi-au acordat-o astăzi şi pentru această desemnare ca preşedinte interimar al filialei Bucureşti a PNL. Sunt conştient că este o misiune deosebit de dificilă. Pe de o parte pentru că timpul este foarte scurt pentru pregătirea următoarelor runde de alegeri. Pe de altă parte pentru că miza Bucureştiului este una aparte.

În plan politic, Bucureştiul dă semnalul pentru o ţară întreagă, inclusiv pentru PNL. În plan economic, Bucureştiul este principalul motor de dezvoltare pentru România şi ştim că, împreună cu zona limitrofă, înseamnă jumătate din PIB al României, din tot ceea ce se produce în România. Ştim, totodată, că acest municipiu are nevoie de soluţii liberale. Are nevoie de o dezvoltare, are nevoie să respire, are nevoie să iasă din starea de paralizie în care se regăseşte de ani şi ani de zile. Fie din cauze legate de corupţie, fie din cauze legate de nepăsare sau cauze legate de pură incompetenţă”, a afirmat Sebastian Burduja, după BPN al PNL de luni.

El a mai spus că, potrivit statisticilor europene, Bucureştiul este mai dezvoltat ca alte oraşe precum Madrid, Berlin, Copenhaga sau Amsterdam, însă privind indicele de calitate al administraţiei publice, Bucureştiul e pe ultimul loc, potrivit Digi24.