Infofinanciar > Info > Buget în valoare de 721 de milioane de euro! Ce oraș din România dispune de această sumă
Info

Buget în valoare de 721 de milioane de euro! Ce oraș din România dispune de această sumă

romaniatourism.com
sursă foto: arhiva companiei

Emil Boc a declarat că municipiul Cluj-Napoca va primi în acest an cel mai mare buget din istorie. Pentru acest oraș se va aloca suma de 721 de milioane de euro. Acest lucru reprezintă o creștere de 25% față de bugetul din anul 2023.

„Din bugetul de 721 de milioane de euro, 43% merg pentru dezvoltare (406 milioane de euro) şi restul pentru funcţionare (314 milioane de euro). Avem o creştere de 25% faţă de bugetul anului anterior, bazată pe investiţii.”, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, edilul a mai transmis că acest buget va reflecta viziunea politică a alianţei PNL-UDMR. În acest an, primăria va începe demararea a 24 de proiecte. Pentru aceste proiecte se vor acorda finanțări în valoare de 240 de milioane de euro.

Printre aceste proiecte se numără centura metropolitană, metroul din oraș, Spitalul Regional de Urgenţă, conectarea Clujului la autostradă, Hub-ul educaţional din Borhanici, un cămin de bătrâni și pistele de biciclete care vor fi amenajate pe Calea Turzii și pe strada Observatorului, scrie RomâniaTV.net