Infofinanciar > Info > S-a decis bugetul! De câți bani în plus se vor bucura pensionarii din septembrie
Info

S-a decis bugetul! De câți bani în plus se vor bucura pensionarii din septembrie

pensii (Sursă foto: Capital)
sursă foto: arhiva companiei

La început de mai, seniorii din țara noastră au parte de vești bune din partea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). S-a anunțat faptul că bugetul dedicat majorării pensiilor din România conține suma de 10 miliarde de lei.

Această măsură va avea un impact considerabil în bine asupra pensiilor acestora. În acest moment, procesul de recalculare a pensiilor se îndreaptă spre sfârșit. Din cele 1,4 milioane de dosare, în jur de 150.000 au mai rămas să fie finalizate de angajații CNPP.

De menționat faptul că întreaga echipă din cadrul constituției lucrează zi de zi. Încearcă să respecte calendarul propus, căci la 1 septembrie trebuie să înceapă livrarea pentru noile pensii.

„Exact cum prevede legea. Noi trebuie să respectăm întocmai prevederile legii. (…) Anul acest vom avea, practic, două majorări. Am avut majorarea de la 1 ianuarie, cu 13,8%. Și avem majorarea care se aplică pe formula de calcul începând cu 1 septembrie, unde peste trei milioane de pensionari vor avea pensiile mărite, din ultimele simulări pe care le-am făcut la Casa Națională de Pensii”, declară Daniel Baciu, președintele CNPP.

De altfel, acesta a vorbit apoi despre sumele suplimentare. „Pentru prima majorare am avut 15 miliarde în plus, față de bugetul de anul trecut. Iar pentru cele 4 luni care rămân până la sfârșitul anului, pentru recalcularea pensiilor, mai avem încă 10 miliarde. Avem banii prevăzuți încă de când s-a aprobat bugetul asigurărilor sociale din decembrie, anul trecut. Deci nu există această problemă, avem bani”, a mai spus Baciu, citat de cancan.ro.