Info

Bucureștiul, în topul celor mai bune destinații pentru 2023! Ce părere au specialiștii despre Capitala României

București, Sursă foto: Europa FM
Sursă foto: Europa FM

Jurnaliștii de la revista Forbes au alcătuit un top al celor mai bune 50 de destinații pentru turiștii de pe mapamond în anul 2023. În listă au fost incluse orașe sau regiuni care permit o mică mini-vacanță de weekend liniștită, cât și drumeții lungi în mai multe părți ale Pământului.

Printre orașele cele mai bine poziționate în acest clasament se numără și capitala României, București.

„Fiind capitala României, nu ducem lipsă de lucruri de făcut în București. Orașul găzduiește nenumărate cafenele și restaurante, cum ar fi pitorescul Carul cu bere. Puteți admira istoria bogată a orașului vizitând Palatul Parlamentului sau unul dintre numeroasele muzee ale orașului. Sau, dacă o evadare de weekend este mai degrabă pe placul tău, evadează din centrul aglomerat al orașului și vezi castelele uluitoare din Sinaia, apoi vizitează frumosul Brașov. Bucureștiul este accesibil, mai ales pentru o capitală din Europa.”, au scris realizatorii acestui top despre București, potrivit celor de la Economedia.

Și bulgarii au un reprezentant

Din topul celor mai bune destinații pentru acest an face parte și stațiunea Bansko din Bulgaria. Aceasta este cunoscută de mulți turiști români pasionați de schi.

„Bansko este un oraș frumos din Bulgaria care merită vizitat din multe motive și în multe anotimpuri. Una dintre principalele atracții este uimitorul Parc Național Pirin, care oferă priveliști uluitoare și oportunități excelente pentru drumeții, schi și alte activități în aer liber.

În timpul iernii, Bansko oferă condiții excelente pentru schi, continuând să fie o destinație accesibilă în comparație cu cele din SUA și cu alte locuri de schi din Europa. Există 75 de kilometri de pârtii și 14 teleschiuri pentru a vă ține ocupați toată săptămâna. Mâncarea și băutura din Bansko sunt, de asemenea, un punct de atracție, cu mâncăruri tradiționale delicioase și vinuri locale disponibile în multe restaurante și taverne la prețuri rezonabile.”, au scris jurnaliștii Forbes despre Bansko.

Bucureștiul, codaș în privința traficului rutier

Potrivit unui studiu realizat de INRIX Research, capitala noastră se află pe locul al 7-lea în Europa în topul celor mai aglomerate orașe de pe „bătrânul continent”.

Astfel, datele acestei cercetări spun că românii pierd în trafic sau așteptând la semafor nu mai puțin de 91 de ore, adică aproape patru zile.

Pe primul loc în această listă se află capitala Marii Britanii, Londra, pentru al doilea an consecutiv. Aici, conducătorii auto pierd 156 de ore în aglomerație. În top se mai află Chicago, Paris, Boston și New York. Per total, experții companiei INRIX Research, care au realizat acest studiu, au descoperit că șoferii europeni își petrec foarte mult timp în trafic.

„Este grozav să vedem viața civică și comercială revenind la normal, dar, din păcate, vedem aglomerația care se apropie, dacă nu chiar depășește, de nivelurile dinainte de pandemie. Trebuie să gestionăm congestionarea, în timp ce îmbunătățim mobilitatea și accesibilitatea în orașe pentru a evita ca aceasta să afecteze redresarea economică și calitatea vieții navetiștilor și a rezidenților”, a susținut Bob Pishue, autorul studiului.