Infofinanciar > Info > București, cea mai avantajoasă destinație de vacanță din Europa! Topul celor mai ieftine orașe
Info

București, cea mai avantajoasă destinație de vacanță din Europa! Topul celor mai ieftine orașe

București
sursa foto: arhiva companiei

În timp ce oamenii își planifică vacanțele pentru vara acestui an, a fost publicat clasamentul celor mai ieftine destinații de vacanță din Europa pentru 2024. Iată locurile unde poți călători cu buget redus.

Capitala României, București, a fost declarată cea mai avantajoasă destinație din Europa pentru 2024, cu un cost mediu zilnic de doar 305 euro pentru mâncare, băuturi, transport, activități și cazare.

Pe locul al doilea se află Varșovia, Polonia, cu un cost mediu zilnic de 312 euro, urmată de Sevilla, Spania. Polonia este singura țară cu două orașe în top 10, având și Cracovia pe locul patru, urmată de Istanbul, Turcia. Praga, Riga, Palermo, Porto și Frankfurt completează lista, realizată de Flight Hacks pentru a face Europa mai accesibilă pentru turiștii australieni. Clasamentul a fost determinat prin analiza costurilor medii zilnice pentru necesitățile tipice de vacanță.

Poți explora unele dintre cele mai frumoase și cultural bogate zone ale Europei fără a-ți goli contul bancar.

București, cea mai avantajoasă destinație de vacanță din Europa

România este adesea neglijată de cei care își planifică vacanțele în Europa, dar datorită costurilor reduse și atracțiilor impresionante, ar trebui să fie pe lista de dorințe. Capitala, București, are un cost mediu zilnic de 305 euro și oferă cel mai mic preț mediu al hotelurilor din Europa, la 150 de euro pe noapte.

O masă la un restaurant ieftin costă 60 de lei, iar o cină pentru două persoane la un restaurant de nivel mediu ajunge la aproximativ 300 de lei. Străzile din Centrul Vechi sunt pline de istorie, iar muzeele din Capitală sunt impresionante. Cu aproximativ 200 de lei, poți face o excursie de o zi în Transilvania pentru a vizita Castelul Dracula sau Castelul Bran.

Varșovia, Polonia

Varșovia este cunoscută ca una dintre cele mai ieftine destinații din Europa, cu un cost mediu zilnic de 303 euro. Mesele principale la barurile locale costă doar 7-10 euro. Orașul oferă multe atracții gratuite, inclusiv Castelul Regal și Muzeul Revoltei din Varșovia. Centrul Vechi, patrimoniu mondial, este plin de piețe, cafenele și restaurante istorice.

Pentru un buget mai flexibil, Muzeul Be Happy oferă o expoziție vibrantă cu camere tematice pentru fotografii de vacanță unice.

Sevilla, situată în sud-vestul Spaniei, este faimoasă pentru arhitectura sa impresionantă, care combină influențe islamice și creștine. Costul mediu zilnic aici este de 320 de euro. Clădirile sale sunt frumos decorate, iar turiștii pot explora orașul fără să se plictisească sau să cheltuie prea mult. O masă de trei feluri pentru două persoane la un restaurant de nivel mediu costă în medie 60-70 de euro.

Aceste destinații oferă oportunități minunate de a explora Europa fără a face compromisuri financiare majore, scrie playtech.