Info

Breaking News! Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare! Decizia a fost luată după trei amânări

Cazul Caracal Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

Gheorghe Dincă și-a aflat sentința în dosarul Caracal, dosar în care este acuzat de omor, trafic de persoane și viol. Decizia a fost  luată după ce pronunțarea a fost amânat de trei ori.

30 de ani de închisoare, condamnarea în primă instanță pentru Dincă! Este o decizie pronunțată pe fond după trei amânări ale magistraților din Olt, este pedeapsa maximă de închisoare în regim de detenție, acuzat de două infracțiuni de omor calificat și multe alte infracțiuni. Condamnarea nu este definitivă, iar Dincă, criminalul de la Caracal, poate face apel. El trebuie să plătească 700.000 de euro despăgubiri celor două familii.

Bunicul Luizei, una dintre victimele lui Dincă: „Sentința este nesemnificativă. Noi credem că adevărul este altul, Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul. Este o făcătură de proces, mai bine zis, Dincă a fost tot timpul protejat și menajat, este părerea mea, nu mi-o poate schimba nimeni. […] Noi vom continua lupta, vom face tot ce e posibil și necesar să aflăm ce s-a întâmplat în realitate la Caracal.”

Conform spuselor sale, ultimii patru ani de zile au fost cele mai triste din viața sa, iar interacțiunea cu procurorii i-au dat de bănuit, ajungând la concluzia că faptele ce au avut la Caracal au fost altele decât cele din rechizitoriu. El este de părere că Dincă își merită pedeapsa, dar ancheta a fost plină de greșeli, iar „ceea ce s-a întâmplat în cazul Caracal a fost o făcătură”. El este de părere că intențiile procurorilor au fost rele și împotriva familiilor vătămate. „Intrând în acea curte am văzut multe lucruri și am înțeles că era imposibil ceea ce s-a întâmplat, faptele descrise de procurorii DIICOT. Dincă a fost judecat după rechizitorul care i s-a făcut, să fie sănătos, să rămână acolo. A venit tot timpul cu minciuni și lucruri inexacte”, spunea bunicul Luizei, Stelian Iordache

Context:

În urma crimelor comise, Gheorghe Dincă ar putea primi până la 30 de ani de închisoare, aceasta fiind și pedeapsa maximă care îi poate fi aplicată având în vedere vârsta de 69 de ani  a bărbatului.

Rudele victimelor așteaptă ca decizia magistraților să fie pronunțată în sala de judecată.

Totuși, Dincă nu este singurul care este judecat în acest dosar. Vecinul său, Ștefan Risipițeanu, este acuzat de viol și riscă până la 12 ani de închisoare, conform romaniatv.net.

„Din punctul meu de vedere avem de-a face cu un dublu criminal care se numește Dincă. Cu complicele lui care este celebrul Risipițeanu și care au ucis prin incinerare cele două fetițe. Motiv pentru care, eu zic că de încercare îi dă 30 de ani (de închisoare n.red)”, a declarat profesorul universitar doctor, psiholog criminalist, Tudorel Butoi.

Dincă nu vrea să fie condamnat pentru omor

Ceea ce este de notat în acest caz este faptul că Gheorghe Dincă, la ultimul termen de pe data de 16 iunie, a declarat faptul că cele două fete, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu sunt moarte. Acesta a susținut în fața instanței că nu există suficiente probe care să ateste uciderea celor două. Acesta le-a cerut judecătorilor condamnarea „pentru orice altă infracțiune, mai puțin pentru omor”.

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu este cel care a solicitat achitarea lui Dincă. Acesta a transmis faptul că nu este sigur de probele din dosar care atestă faptul că cele două fete au fost arse în butoi. În cazul în care Dincă nu va fi acuzat pentru omor, certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu ar fi anulat, iar căutările pentru găsirea adolescentei ar fi reluate.

Cazul Caracal

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost trimiși în judecată pe data de 15 ianuarie 2020, însă audierile pentru acest caz s-au încheiat abia în luna mai a acestui an.

Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, Gheorghe Dincă a mărturisit cum a comis cele două crime. Aceste declarații sunt scrise și se află în fața anchetatorilor. De asemenea, există și mărturisiri înregostrate, pe care bărbatul le spune aunui coleg de celulă în arest.

În anul 2019 ,s-au întâmplat aceste incidente. Dincă este acuzat de faptul că le-a luat pe cele două fete de la autostop, după care le-a violat și ulterior le-a ucis. Acest dosar este în instanță de doi ani și jumătate. Acesta a stat aproximativ 9 luni în camera preliminară, unde judecătorii au verificat dacă ancheta procurorilor a fost una corectă. La cererea DIICOT, instanța a decis ca judecarea acestui dosar să fie cu ușile închise.