Infofinanciar > Lumea la zi > Boris Johnson, despre oprirea vânzării de arme Israelului: „Moartea civilizației occidentale”
Lumea la zi

Boris Johnson, despre oprirea vânzării de arme Israelului: „Moartea civilizației occidentale”

Boris Johnson
sursa foto arhiva

O dezbatere politică a izbucnit după moartea a trei lucrători umanitari britanici. Eveniment care a fost cauzat de raidurile aeriene israeliene din Gaza. Aproximativ 600 de avocați, inclusiv foști judecători ai Curții Supreme, i-au scirs premierului Rishi Sunak și ministrului de Externe, David Cameron. Aceștia au cerut să se pună capăt vânzării de arme către Israel, dar Boris Johnson nu este de acord.

Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson, a declarat că măsura ar fi o „dorință de moarte a civilizației occidentale”. Dacă s-ar stabili un acord cu privire la recentele apeluri la un embargo asupra armelor pentru Israel. Care au fost lansate de parlamentari britanici și de foști judecători ai Curții Supreme.

Boris Johnson, atac la nivelul oficialilor britanici

„Dacă vreți un exemplu de dorință de moarte a civilizației occidentale, vă dau propunerea actuală a unor membri ai sistemului britanic ca această țară să interzică vânzările de arme către Israel”, a scris Johnson într-un articol. Johnson a criticat, de asemenea, „tăcerea” ministrului de Externe, David Cameron, în această privință. „Dacă doriți dovezi ale nebuniei guvernului, se pare că avocații Foreign Office se ocupă cu această idee. Care, din câte știu, nu a fost încă respinsă de ministrul de Externe însuși” a spus fostul premier britanic.

La începutul acestei săptămâni, forțele de apărare israeliene au lansat atacuri aeriene. Care au dus la moartea a trei lucrători umanitari britanici de la ONG-ul World Central Kitchen (WCK). O dezbatere politică a izbucnit în Marea Britanie. Cu apeluri pentru ca guvernul Sunak să pună capăt furnizării de arme către țara beligerantă. Într-o scrisoare care exprimă un sentiment similar, aproximativ 600 de avocați, inclusiv foști judecători ai Curții Supreme, au scris premierului britanic Rishi Sunak și ministrului David Cameron.

Occidentul ar ceda victoria către Hamas

Johnson a calificat atacul asupra convoiului WCK drept „cutremurător”, dar a luat și apărarea Israelului. Afirmând că acesta trimitea avertismente cu privire la atacurile FDI, care „încearcă să folosească muniție de precizie”. Israelul a susținut că atacul aerian asupra convoiului de ajutor a fost o „greșeală gravă”. De asemenea, a demis până în prezent doi ofițeri implicați în atacuri.

Johnson a susținut că, dacă Occidentul ar înceta acum furnizarea de arme, ar fi o „nebunie”. El a spus că acest lucru ar împiedica Israelul să își atingă obiectivul de a „anihila” Hamas ca forță militară în Gaza. De asemenea, prin aceste măsuri, Occidentul ar „preda” victoria unei „bande de criminali și violatori”.

„Dacă Occidentul continuă să se prăbușească și mai ales dacă Marea Britanie și SUA se prăbușesc, atunci israelienii vor fi împiedicați să intre în Rafah. Ei vor fi împiedicați să își atingă obiectivul: de a termina cu Hamas ca forță militară în Gaza”, a scris Johnson.

Israelul, suferințe în urma masacrului

Johnson a declarat că israelienii au suferit „cel mai mare și mai îngrozitor masacru de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”. Iar Occidentul nu ar trebui să îi evite. „Chiar asta vreți, voi, toți experții în drept care spuneți că acțiunile Israelului necesită acum un embargo asupra armelor? Vreți să oferiți victoria unei bande de criminali și violatori?” a adăugat Johnson.

În timp ce Johnson a declarat că este „îngrozit” de suferințele palestinienilor nevinovați, el a calificat drept „rușinoasă” retragerea armelor din Israel de către Occident. „Nu ipocrizia mă deranjează. Este implicația: că oamenii buni, inteligenți și amabili din această țară sunt de fapt dispuși să ia, de la Israel, mijloacele de apărare a cetățenilor săi împotriva Hamas” a scris acesta.

Fostul premier a adăugat că gruparea teroristă palestiniană folosește în mod activ „moartea și suferința propriilor cetățeni”. Maximizându-le durerea și suferința pentru a mobiliza opinia internațională împotriva Israelului. „Iar noi ne lăsăm păcăliți”, a adăugat Johnson, conform First Post .