Infofinanciar > Info > Sute de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură
Info

Sute de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură

Calorifer, Sursă foto: Impact.ro
sursă foto: arhiva companiei

Locuitorii din peste 200 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură. Prognoza din următoarele zile arată temperaturi scăzute.

Peste 100.000 de oameni sunt nevoiți să încălzească apă pentru a se spăla și să înfrunte frigul din case. În condițiile în care temperaturile pot ajunge noaptea și până la -2 grade Celsius.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a dat în judecată autoritățile locale din București. Acest lucru s-a întâmplat pentru a obliga autoritățile să depună toate eforturile necesare ca bucureștenii să aibă apă caldă și căldură în această iarnă.

Potrivit FACIAS, modul greu prin care se efectuează lucrările este de neacceptat. Nu doar că nu au fost începute lucrările planificate pentru 2023, dar nu au fost terminate nici măcar cele aferente anului trecut.

FACIAS a solicitat instanței să oblige compania Termoenergetica să urgenteze lucrările. „Să aloce mai multe resurse. Mai mulți oameni, mai mulți bani, să subcontracteze lucrările dacă nu există suficientă resursă umană internă și să lucreze în schimburi, totul pentru a finaliza la timp lucrările. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum Bucureștiul are parte de aceleași probleme”, au transmis reprezentanții FACIAS, potrivit Jurnalul.ro