Infofinanciar > Info > Blockchainul Terra urmează să lanseze o nouă „Luna”. Speranța investitorilor de a-și recupera banii
Info

Blockchainul Terra urmează să lanseze o nouă „Luna”. Speranța investitorilor de a-și recupera banii

terra luna, sursa foto coingape.com
sursa foto coingape.com

Mișcarea face parte dintr-un plan mult mai amplu al companiei Terra de a-și revitaliza ecosistemul de blockchain după ce în urmă cu trei săptămâni valoarea criptomonedei proprii, Luna, a scăzut de la 120 de dolari la sub 1 dolar.

Criptomoneda Luna reprezintă un stablecoin (monedă virtuală stabilă, legată de valoarea unei active precum aurul, argintul sau dolarul american) care în urmă cu două săptămâni a scăzut de la o valoare de 120 de dolari la sub 1 dolar. În prezent, dacă vă interesează să investiți în cel mai mare eșec al scenei internaționale de cripto, valoarea sa este de doar 0,10 cenți.

Reprezentanții blockchainului Terra au transmis că duminică se va lansa o nouă versiune a criptomonedei Luna. Tokenurile au rolul de a revitaliza ecosistemul Terra după probleme întâmpinate de companie.

„Comunitatea a lucrat contratimp pentru a coordona noua lansare”, spun reprezentanții Terra printr-o postare pe Twitter. „Subiect al unor posibile schimbări, ne așteptăm ca Terra să fie lansată pe 28 mai, 2022, în jurul orei 06:00 AM UTC”.

Comunitatea Terra a avut ocazia de a-și da cu părerea despre noua versiune a blockchainului, numit deocamdată „Terra 2.0”, care conform validatoarelor de rețea a primit o rată de aprobare de 65%.

Când îți vor primi pierzătorii banii înapoi

Cei care la momentul actual încă mai dețin în portofelele digitale tokenuri LUNA sau terraUSD (un alt stablecoin al pandemiei, fixat la valoarea dolarului american) sunt eligibili să primească, fără a investi niciun ban, noua versiune a tokenului LUNA. Ei trebuie doar să dovedească cât au deținut din vechea monedă.

Această măsură are ca scop, în teorie, recuperarea unei părți din pierderile suferite de investitori, asta având în calcul un potențial succes al noului token. Pe de altă parte, Terra vrea să atragă mai mulți investitori și către noua versiune a blockchainului, care chiar dacă a fost realizată în aproximativ 3 săptămâni, este considerată a fi mult mai eficientă decât cea anterioară.

Totuși, portofelele digitale care dețineau cantități foarte mari de LUNA, cum ar fi 1 milion de monede, vor trebui să aștepte mai bine de 1 an până când să-și primească noile Luna. Noile tokenuri vor fi redistribuite automat vechilor investitori care au ales să nu-și vândă Luna.

Totodată, comunitatea cripto este în continuare sceptică de acestă mișcare, având în vedere că dezastrul Terra a avut loc la începutul lunii mai. Capitalizarea de piață a criptomonedei LUNA era de 28 miliarde de dolari, iar astăzi a ajuns la câteva milioane.