Infofinanciar > Lumea la zi > Blocada de la Kaliningrad dezlănțuie al Treilea Război Mondial. Politician rus: ”Londra va fi prima bombardată”
Lumea la zi

Blocada de la Kaliningrad dezlănțuie al Treilea Război Mondial. Politician rus: ”Londra va fi prima bombardată”

londra
Foto: zf.ro

Amenințările rușilor au devenit directe. Un politicai rus, apropiat de Putin, a declarat că Londra va fi bombardată prima în cel de-al treilea război mondial. Politicianul a detaliat și care ar fi etapele atacului.

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, noi i-am considera pe toți ca fiind din NATO. În al doilea rând, vom elimina întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%”, a spus politicianul Andrey Gurulyov la televiziunea rusă Channel 1.

Tot acesta a mai declarat că Londra va fi lovită prima dacă blocada enclavei rusești Kaliningrad va duce la război.

„În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra. Este cât se poate de clar că amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor”, a adăugat Gurulyov.

Un răspuns la blocada Kaliningradului

Moscova va răspunde în viitorul apropiat la hotărârea autorităților de la Vilnius de a declara blocadă în ceea ce privește transportul în regiunea Kaliningrad, iar locuitorii Lituaniei vor simți serios consecințele acestor măsuri, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, la o consfătuire desfășurată la Kaliningrad, pe teme de actualitate ale securității naționale din Nord-Vestul Rusiei.

El a arătat că situația în ceea ce privește frontiera pe teritoriul districtului se constituie „în condițiile sporirii prezenței militare și de informații a Blocului Nord-Atlantic în apropierea frontierei de stat a Rusiei, precum și sub influența presiunii politice, informaționale și economice fără precedent din partea Occidentului”.

Se va răspunde la fel de ostil

Ultimul exemplu al acestui lucru este blocada Lituaniei cu contribuția țărilor occidentale, cu încălcarea normelor și principiilor dreptului internațional de tranzitare prin propriul teritoriu, în regiunea Kaliningrad, a unui mare asortiment de mărfuri. Acest exemplu arată că nu se poate avea încredere nu doar în declarațiile orale ale Occidentului, ci și în cele scrise.

La astfel de acțiuni ostile, Rusia va răspunde, fără îndoială. Măsurile corespunzătoare sunt elaborate într-un format interdepartamental și vor fi adoptate în viitorul apropiat. Consecințele lor vor avea un serios impact negativ asupra populației Lituaniei”, a subliniat Patrușev.

Un nimb istoric

Königsberg a fost capitala Ordinului Teutonic, apoi a Principatului Prusiei (din 1701, regat). În 1772 devine centru administrativ al provinciei Prusia Orientală din cadrul Regatului Prusiei. În pofida faptului că, din 1648, capitala Prusiei a fost, de facto, la Berlin, Königsbergul a rămas locul de încoronare al regilor Prusiei până în 1918. A fost cel mai important centru economic și cultural al estului german până în 1945.

La faimoasa universitate Albertina din acest oraș (fondată în 1544, închisă în 1945 de către sovietici și redeschisă în 1948 cu predare în limba rusă, azi numită Universitatea Immanuel Kant) au activat filozofii Johann Gottfried von Herder și Immanuel Kant, astronomul Friedrich Wilhelm Bessel, fizicianul Hermann von Helmholtz, scriitorul Ernst Theodor Amadeus Hoffmann.