Infofinanciar > Lumea la zi > Blinken vrea liniște în Orientul Mijlociu! Spune că Washingtonul nu are nicio implicare
Lumea la zi

Blinken vrea liniște în Orientul Mijlociu! Spune că Washingtonul nu are nicio implicare

Blinken (sursă foto: PBS)
sursă foto: arhiva companiei

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a refuzat în mod repetat să confirme un presupus atac israelian asupra Iranului. Acesta a spus că Washingtonul nu a fost implicat în nicio operațiune ofensivă. De asemena, oficialul a mai specificat și că s-a angajat să detensioneze tensiunile din regiune.

„Nu voi vorbi despre acest lucru decât pentru a spune că Statele Unite nu au fost implicate în nicio operațiune ofensivă”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă care a încheiat o reuniune a miniștrilor de externe din G7 pe insula Capri din sudul Italiei. „Noi ne concentrăm, inclusiv în cadrul G7, pe o declarație comună la aceste evenimente. Ne concentrăm să detensionăm tensiunile. Asta pentru a detensiona de la orice potențial conflict”, a spus Blinken.

Înaltul diplomat american a repetat același răspuns, aproape textual, atunci când a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect în cadrul conferinței de presă de vineri, 19 aprilie. La o conferință de presă separată, cu câteva momente înaintea lui Blinken, ministrul italian de externe Antonio Tajani a declarat că Statele Unite au fost „informate în ultimul moment”, dar nu a dat detalii, scrie Reuters.