Infofinanciar > Lumea la zi > Blinken ajunge la Seul! Relația Rusia – Coreea de Nord, principalul subiect
Lumea la zi

Blinken ajunge la Seul! Relația Rusia – Coreea de Nord, principalul subiect

blinken (sursă foto: reuters)
sursă foto: reuters

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, sosește miercuri, 8 noiembrie, la Seul pentru discuții cu omologul său sud-coreean. Această întâlnire are loc în contextul în care aliații își intensifică cooperarea. Există o îngrijorare tot mai mari legată de relațiile militare strânse ale Coreei de Nord cu Rusia.

Vizita de două zile, prima efectuată de un secretar de stat american în ultimii doi ani și jumătate, face parte dintr-o călătorie mai amplă în Asia a lui Blinken. Acesta a inclus întâlniri cu omologii din G7 și discuții cu oficiali japonezi la Tokyo. Precum și o oprire ulterioară în India, pe fondul conflictului dintre Israel și Hamas.

Vizita de la Seul are loc în contextul în care Statele Unite și Coreea de Sud, alături de Japonia, au condamnat ceea ce ele consideră a fi furnizarea de arme și echipamente militare din partea Coreei de Nord către Rusia. Washingtonul și Seulul consideră că legăturile militare strânse dintre Nord și Rusia reprezintă un efort al Pyongyangului de a obține în schimb capacități militare strategice, scrie Japan Times.