Infofinanciar > Lumea la zi > Biden versus Trump. Democrații sunt îngrijorați din cauza sondajelor
Lumea la zi

Biden versus Trump. Democrații sunt îngrijorați din cauza sondajelor

Biden Donald Trump (sursă foto: NBC News)
Sursa foto: Arhiva companiei

Democrații avertizează împotriva unei prăbușiri în toată regula din cauza sondajelor care arată că președintele Biden se află în spatele fostului președinte Trump și că partidul riscă să piardă majoritatea în Senat.

Anxietatea în rândul democraților este la cote maxime, dar liderii sunt obișnuiți cu ea.

Biden versus Trump

Biden se află în mod constant în sondaje în spatele lui Trump sau la egalitate. Mediile de sondaj de la DDHQ/The Hill îl arată pe Trump conducând cu puțin peste 1 punct procentual.

În timp ce unii democrați recunosc că aceste îngrijorări sunt valide, ei susțin că timpul este de partea lor.

„Din punct de vedere istoric, democrații sunt îngrijorători profesioniști”, a declarat John LaBombard, un strateg democrat. „Acestea fiind spuse, alegerile din acest an includ o miză mai mare decât aproape oricare alta din istoria recentă a Americii.”

„Democrații au dreptate să fie îngrijorați, având în vedere această imagine de ansamblu. Dar perioada de timp dintre acum și noiembrie este o viață întreagă în politica electorală”, a continuat el.

Jim Messina, fostul director de campanie al președintelui Obama în 2012, a transmis, de asemenea, optimism în ceea ce privește faptul că democrații vor ajunge la alegători înainte de noiembrie.

Între timp, campania lui Biden se străduiește să mențină un sentiment de calm. Ceea ce, potrivit agenților, este un semn distinctiv al operațiunii președintelui. Consilierii săi și-au păstrat credința în timpul momentelor periculoase ale primarelor democrate din 2020 și pe parcursul alegerilor generale și au ieșit victorioși.

Campania lui Biden a declarat de luni de zile că știe că alegerile vor fi strânse. Dar a ignorat în mare măsură sondajele de opinie la câteva luni distanță.

„Aceste alegeri vor fi strânse, așa cum sunt toate alegerile prezidențiale din această țară. Ceea ce contează este care candidat candidează pe o agendă populară și câștigătoare și care candidat depune eforturi pentru a câștiga voturile oamenilor care vor decide aceste alegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, Seth Schuster. „Joe Biden este acel candidat, în timp ce Trump continuă să nu facă nimic pentru a construi o coaliție câștigătoare”.

Trump a reușit să-l depășească pe Biden

Trump a obținut în aprilie, pentru prima dată în acest ciclu, fonduri mai mari decât Biden. A strâns 76 de milioane de dolari față de cele 51 de milioane de dolari ale lui Biden.

Biden are programate importante strângeri de fonduri pentru luna iunie. Inclusiv în Los Angeles cu Obama și actorii de la Hollywood George Clooney și Julia Roberts, și în Virginia cu fostul președinte Clinton.

Marți, campania lui Biden a ținut o conferință de presă în fața sălii de judecată a lui Trump din New York.

În timp ce avocații își prezentau pledoariile finale, campania lui Biden i-a adus la conferința de presă pe actorul Robert De Niro și pe foștii ofițeri de poliție care au protejat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. O mișcare pe care republicanii au descris-o ca fiind o încercare disperată de a ieși în evidență.

„De ce Joe Biden face acum din acest eveniment un eveniment de campanie, după luni de zile în care a înarmat sistemul juridic împotriva președintelui Trump? Pentru că cifrele lui Joe Biden sunt la pământ”, a declarat reporterilor Jason Miller, consilier principal al lui Trump. „Joe Biden pierde la nivel național. Pierde în fiecare stat de luptă. Iar cifrele președintelui Trump continuă să crească”.

Dar democrații au susținut că evenimentul de presă a fost benefic din mai multe puncte de vedere. Aceștia au argumentat că campania lui Biden nu-și poate permite să rateze nicio oportunitate de a evidenția problemele lui Trump. Mai ales înaintea dezbaterii din iunie.

Unii strategi au considerat, de asemenea, că a fost important pentru campanie să spargă zidul mediatic, deoarece aliații lui Trump vorbeau zilnic cu reporterii în afara tribunalului, scrie The Hill.