Infofinanciar > Lumea la zi > Biden: Susţin cu tărie acest pachet de măsuri pentru a oferi un sprijin critic Israelului şi Ucrainei
Lumea la zi

Biden: Susţin cu tărie acest pachet de măsuri pentru a oferi un sprijin critic Israelului şi Ucrainei

Joe Biden, președinte SUA (sursă foto: CNN)
sursa foto arhiva companiei

Președintele Joe Biden a afirmat că susține „cu tărie” un pachet de măsuri pentru a sprijini Israelul și Ucraina, dar și pentru a oferi ajutorul umanitar necesar palestinienilor din Gaza.

„Susţin cu tărie acest pachet de măsuri pentru a oferi un sprijin critic Israelului şi Ucrainei, pentru a oferi ajutorul umanitar de care au nevoie disperată palestinienii din Gaza şi pentru a consolida securitatea şi stabilitatea în Indo-Pacific. Israelul se confruntă cu atacuri fără precedent din partea Iranului, iar Ucraina se confruntă cu bombardamente continue din partea Rusiei, care s-au intensificat dramatic în ultima lună”, a declarat preşedintele Joe Biden, cu privire la suplimentul de securitate naţională al Camerei Reprezentanţilor.

Camera trebuie să adopte pachetul în această săptămână, iar Senatul ar trebui să o urmeze rapid, potrivit preşedintelui SUA.

„Voi promulga imediat această lege pentru a trimite un mesaj lumii: Suntem alături de prietenii noştri şi nu vom lăsa Iranul sau Rusia să reuşească”, a mai spus Biden, potrivit MediaFax.