Infofinanciar > Lumea la zi > Biden critică protestele din campus. Cum ar putea afecta acest lucru alegerile din 2024
Lumea la zi

Biden critică protestele din campus. Cum ar putea afecta acest lucru alegerile din 2024

joe biden
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele Joe Biden a criticat săptămâna aceasta protestele din campusul universitar care au cuprins națiunea. Totuși, cuvintele au fost măsurate. Biden a spus că oamenii au dreptul să protesteze, iar președintele și-a semnalat nefericirea față de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Neliniștea națională a readus ecourile anului 1968, când vicepreședintele democrat, Hubert Humphrey, a fost învins de un republican de drept și ordine, pe fondul ciocnirilor din campus din cauza războiului.

Progresiștii supărați de sprijinul militar al SUA pentru Israel în mijlocul carnagiului din Gaza vor fi cu siguranță nemulțumiți de Biden. Poate, în special, pentru declarația sa că protestele nu îi vor schimba politicile.

Dar democrații, inclusiv progresiștii, au oferit în cea mai mare parte sprijin pentru abordarea lui Biden după declarațiile sale.

„Are dreptate că nu vrem proteste care sunt violente și nu vom tolera în mod absolut antisemitismul, homofobia sau orice formă de bigotism”, a declarat senatorul Bernie Sanders, pentru CNN.

Părerile despre Biden sunt împărțite la nivel înalt

În același timp, Sanders a oferit un avertisment pentru Biden, făcând aluzie la 1968. A spus că protestele ar putea fi războiul din Vietnam al lui Biden.

Sanders i-a sugerat liderului american să schimbe cursul și să-și regândească politica în Orientul Mijlociu.

Unii progresişti au adoptat o altă abordare.

Republicanul Ilhan Omar a distribuit joi o postare a președintelui Centrului pentru Progresul American Patrick Gaspard, care a spus pe X : „Am pătruns într-un protest pașnic. Am închis birourile guvernului în nesupunere civilă. I-am făcut pe cei puternici să se simtă inconfortabil în rutinele lor, deoarece m-am opus în dezordine pașnică, dar hotărâtă.” Miza pentru președintele american este mare înaintea alegerilor împotriva fostului președinte Donald Trump.

Ivan Zapien, un fost oficial al Comitetului Național Democrat, a spus că abordarea lui Biden față de proteste a fost să înțeleagă că, deși ar putea pierde unele voturi cu observațiile sale, el are potențialul de a câștiga.

„Alegerile sunt un joc de numere, așa că în scenarii ca acesta, el ar putea pierde doi alegători într-un loc și câștiga trei în altul”, a spus Zapien.

Trump, la rândul său, încearcă să-l considere pe Biden prea slab pentru a lupta. În acest context, remarcile președintelui american sunt o respingere la campania lui Trump și la republicani.

Biden versus Trump

Bătălia Biden-Trump se va reduce probabil la șapte state. Aici, o fărâmă a electoratului ar putea face diferența.

Sondajele din această săptămână arată că Trump conduce cu o singură cifră în Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin.

Strategii spun că pericolul pentru Biden este că alegătorii îl vor învinovăți pentru haosul din țară, care pare reflectat în protestele din campus.

Unii democrați au apărat abordarea liderului american ca o modalitate de a se distinge de Trump.  Biden susține că acest lucru ar arunca țara înapoi în haos, scrie The Hill.