Infofinanciar > Lumea la zi > Biden îl contestă public pe Netanyahu: „Ceea ce face este o greșeală“
Lumea la zi

Biden îl contestă public pe Netanyahu: „Ceea ce face este o greșeală“

geopolitca netanyahu si biden
Sursa foto: Arhiva companiei

Abordarea premierului israelian Benjamin Netanyahu în războiul din Gaza este o „greșeală”, a declarat președintele american Joe Biden.

Biden a adus o serie de critici dure la adresa modului în care Israelul gestionează conflictul. „Cred că ceea ce face Netanyahu este o greșeală. Nu sunt de acord cu abordarea sa”, a declarat Biden. Președintele a mai spus că acțiunile militare ale Israelului sunt „exagerate”.

Într-o recentă convorbire telefonică cu Netanyahu, Biden a amenințat că va condiționa sprijinul SUA pentru ofensiva Israelului de luarea. Președintele SUA a cerut luarea unor măsuri concrete pentru a proteja lucrătorii umanitari și civilii. Apelul a urmat unui atac aerian israelian în Fâșia Gaza care a ucis șapte membri ai grupului de ajutorare World Central Kitchen

„Ceea ce solicit este ca israelienii să ceară pur și simplu o încetare a focului. Și să permită, pentru următoarele șase, opt săptămâni, accesul total la toate alimentele și medicamentele care intră în țară”, a declarat Biden, conform Reuters.