Infofinanciar > Lumea la zi > Lucrurile se complică pentru Biden. Președintele, acuzat că refuză întrebările jurnaliștilor independenți
Lumea la zi

Lucrurile se complică pentru Biden. Președintele, acuzat că refuză întrebările jurnaliștilor independenți

Joe Biden (sursă foto: AlJazeera)
Sursa foto Arhiva companiei

Publicația New York Times a făcut publică o critică la adresa președintelui Statelor Unite, Joe Biden. Acesta a fost acuzat de faptul că nu vrea să ofere interviuri presei independente.

„Pentru oricine înțelege rolul presei libere într-o democrație, ar trebui să fie îngrijorător faptul că președintele Biden a evitat atât de activ și eficient întrebările jurnaliștilor independenți în timpul mandatului său. Președintele ocupă cea mai importantă funcție din națiunea noastră.

Biden nu oferă interviuri jurnaliștilor independenți

Presa joacă un rol vital în furnizarea de informații despre gândirea și viziunea sa asupra lumii. Permite publicului să evalueze bilanțul său și să îl tragă la răspundere.

Biden a acordat mult mai puține conferințe de presă și interviuri cu jurnaliști independenți decât aproape toți predecesorii săi. Este adevărat că The Times a încercat să obțină un interviu oficial cu Biden. Așa cum a făcut cu toți președinții de mai bine de un secol. Dacă președintele alege să nu stea de vorbă cu The Times pentru că nu-i place acoperirea noastră independentă, este dreptul său. Noi vom continua să-l acoperim complet și corect în orice caz.

Cu toate acestea, în cadrul întâlnirilor cu vicepreședintele Harris și cu alți oficiali ai administrației, editorul The Times s-a concentrat în schimb pe un principiu mai important. Faptul că evitarea sistematică a interviurilor și a întrebărilor din partea unor organizații de presă importante nu doar că subminează o normă importantă. Aceasta stabilește un precedent periculos pe care viitorii președinți îl pot folosi pentru a evita controlul și răspunderea. Acesta este motivul pentru care domnul Sulzberger a îndemnat în mod repetat Casa Albă să îl determine pe președinte să stea de vorbă cu The Washington Post, The Wall Street Journal, Reuters, CNN și alte organizații de știri independente importante pe care milioane de americani se bazează pentru a-și înțelege guvernul.”

Mai este apt Biden pentru a conduce SUA?

Raportul descrie modul în care administrația Biden contestă faptul că ziarul a acoperit vârsta președintelui. De asemenea, contestă cifrele scăzute din sondaje.Times afirmă că Casa Albă nu este „realistă” în ceea ce privește modul în care vede jurnalismul. Editorii săi sunt frustrați că nu pot obține un interviu cu Biden.

Mai mulți dintre reporterii de top ai ziarului au luat la țintă o secțiune a raportului. Două surse anonime descriu comentariile private ale editorului A.G. Sulzberger, potrivit cărora „doar un interviu cu un ziar precum Times poate verifica dacă Biden, în vârstă de 81 de ani, este încă apt să dețină președinția”.

The New York Times a trimis o declarație aproape identică către POLITICO.