Infofinanciar > Lumea la zi > Bilanțul lui Trump, făcut chiar de Joe Biden
Lumea la zi

Bilanțul lui Trump, făcut chiar de Joe Biden

Biden Donald Trump (sursă foto: NBC News)
sursa: arhiva

Președintele american Joe Biden crede despre Donald Trump că nu va accepta rezultatele alegerilor anul acesta. Președintele în exerițiu a mai spus că „Nu se poate să-ţi iubeşti ţara doar când câştigi”.

Joe Biden se teme că fostul președinte al Statelor Unite nu va accepta rezultatele de anul acesta de la alegeri. Precizează că acest lucru ar fi periculos. Trump, în schimb a declarat că dacă alegerile se vor desfășura cinstit, va accepta bucuros rezultatele, dar dacă nu, „va trebui să ne batem pentru binele ţării”.

Președintele Biden spune că se bucură de sprijinul fostului președinte, Barak Obama. Implicat în campania sa electroală, l-a sfătuit ”să continue să facă” ceea ce face. Presa americană a dezvăluit recent presupuse rezerve ale lui Barack Obama cu privire la campania pe care o desfăşoară fostul său vicepreşedinte, pe care sondajele îl creditează cot la cot cu Donald Trump în intenţiile de vot sau eventual devansat în unele state decisive.

Biden nu îl consideră partizan pe Trump

Donald Trump nu a recunoscut nicodată că a fost înfrânt de către Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020. ”Câte proceduri judiciare a pierdut?”, declară preşedintele american, referindu-se la încercări ale rivalului său de a contesta anumite numărători locale ale voturilor. ”Tipul ăsta nu e un partizan al democraţiei”, îl acuză Joe Biden.

Donald Trump ”n-a reuşit niciodată să creeze locuri de muncă, iar eu n-am eşuat niciodată. Eu am creat 15 milioane de locuri de muncă”, a răspuns Joe Biden atunci când a fost întrebat despre sondaje potrivit cărora americanii au mai multă încredere în adversarul său în domeniul economic. ”Economia noastră este cea mai solidă din lume”, subliniază Joe Biden. El spune, aşa cum face adesea, că la summiturile internţaionale la care participă majoritatea liderilor străini îi spun ”trebuie să câştigaţi”, potrivit Știrile Pro TV.

Biden îl ironizează pe Trump

Biden i-a ironizat datoriile judiciare ale lui Trump. În aprilie, Trump a plătit o cauţiune de 175 de milioane de dolari. Asta într-un caz de fraudă fiscală pentru că a minţit ani de zile cu privire la averea sa pentru a obţine beneficii financiare.

Iniţial judecătorul impusese o cauţiune de 454 de milioane de dolari, ceea ce l-a determinat pe fostul preşedinte să încerce să scadă cifra prin toate mijloacele din cauza riscului ca averea sa să fie pusă sub sechestru.

Președintele Joe Biden nu ezită să se lege de probleme cu legea ale lui Trump. În ultimele săptămâni, echipa de campanie a lui Biden a devenit mai incisivă la adresa lui Trump, strategie care implică şi glumele actualului preşedinte sau luarea în derâdere a predecesorului său, scrie și Digi24.