Info

BCR, pionier al serviciilor digitale! Utilizatorii băncii vor putea folosi bancomatele doar cu telefonul

forbes.ro
FOTO: forbes.ro

Veste bună pentru clienții Băncii Comerciale, aceștia pot retrage lichidități utilizând funcția contactless, se arată într-un comunicat emis de bancă. Atât utilizatorii serviciilor Băncii Comerciale dar și a altor unități financiare se pot bucura de noile servicii care vor fi implementate de bancă. Clienții au posibilitatea să inițieze tranzacții la ATM-urile și multifuncționalele BCR, atât cu cardurile bancare, cu telefoane, ceasuri sau alte gadgeturi inteligente care au acces la tehnologia NFC.

Florin Pintilie, oficialul băncii care se ocupă de Departamentul de Dezvoltare Produse Carduri, a ținut să precizieze modalitatea în care va funcționa noul serviciu pe care îl va pune la dispoziție clienților, acesta a declarat:

„Odată cu lansarea acestei funcţionalităţi, extindem şi consolidăm ecosistemul digital al BCR, oferindu-le clienţilor noştri o gamă completă de plăţi inteligente, indiferent de locul, dispozitivul sau sistemul prin care vor să le realizeze. Cardurile BCR pot fi înrolate deja în orice portofel virtual (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay) şi pot fi utilizate la orice comerciant dotat cu POS, prin telefon, ceas, brăţară sau orice alt dispozitiv mobil ce dispune de tehnologia NFC. Clienţii BCR au astfel posibilitatea de a realiza practic atât retrageri de numerar, interogări de sold, cât şi plăţi la comercianţi fără a mai avea cardul fizic în posesie, ceea ce le asigură confort, siguranţă şi rapiditate”.

Banca Comercială Română își continuă programul de digitalizare a serviciilor

În contextul actual, un număr de peste 112 bancomate, din întreaga țară, au deja implementată retragerea de tip contactless, urmând ca alte 500 de terminale să beneficieze de acceași tehnologie până la finalul anului. ATM-urile BCR care au deja instalată această opțiune de retragere contactless, au logo-ul iluminat. Astfel, clienții care nu au cardul asupra lor vor ști care bancomate sunt echipate cu noua tehnologie. Spre deosebire de plata efectuată pentru a plăti diverse produse, la retragerea lichidităților cu ajutorul dispozitivelor inteligente echipate cu thenologia NFC se va introduce codul PIN.

În ultima perioadă BCR a derulat o campanie care se axează pe digitalizarea serviciilor, mai multe detalii oferă Dana Dima oficialul băncii care se ocupă de Retail&Private Banking BCR de la care aflăm faptul că banca a digitalizat serviciile de plată și la alte servicii precum cele de transport dar și parcare, aceasta a declarat:

”Pentru BCR, dezvoltarea strategică a României este strâns legată de digitalizare, de aceea vom continua să susținem importanța tehnologiei pentru îmbunătățirea calității vieții, mai ales că avem nevoie de servicii inteligente, care să creeze experiențe mai bune și mai sigure pentru fiecare dintre noi. Când vorbim despre orașe inteligente, nu putem să excludem din arhitectura urbană mobilitatea sustenabilă și digitalizată, care începe prin optimizarea infrastructurii. La Aeroportul Internațional Henri Coandă, am trecut de la digitalizarea în transportul public, prin implementarea soluției de plată contactless BCR pentru autobuzele și trenurile care fac legătura între aeroport și gară, la digitalizarea zonei de parcare. Iar posibilitatea de a plăti parcarea contactless, direct la barieră, la ieșire, este o soluție rapidă și ușor de utilizat, care înseamnă fluidizarea traficului, dar și apreciere pentru timpul călătorilor și a însoțitorilor”, conform bcr.ro