Opinii

Cine nu ține pasul cu digitalizarea, va fi lăsat în urmă

Iulia_Malioukis
Foto: arhiva proprie

Lumea se schimbă mai repede ca niciodată. Internet of things (IoT), mobilitatea, cloud-ul, big data, realitatea augmentată, blockchain-ul și rețelele sociale conduc companiile la următorul nivel.

În fiecare industrie, tehnologiile digitale aduc o transformare fără precedent și ne schimbă munca și viețile în moduri pe care nu le-am anticipat niciodată. Acestea devin un factor de diferențiere din ce în ce mai important al strategiei și performanței organizațiilor care sunt nevoite să se adapteze rapid și să devină mai rezistente la șocuri.

Marea provocare este de a culege beneficiile ca urmare a investițiilor masive în transformarea digitală. Cu toate acestea, abia am început să explorăm oportunitățile digitale, iar această transformare abia a început. În viitorul apropiat, inovațiile și inițiativele digitale ne vor duce în noi faze de transformare, aducând schimbări interesante în viețile noastre și remodelând complet economia globală.

Când a început totul?

 Transformarea digitală este un subiect discutat în mod activ în zilele noastre, dar nu este un subiect nou. Despre revoluția tehnologică s-a vorbit și la sfârșitul anilor 1990, și, din nou, la mijlocul anilor 2000. La nivel teoretic, cel puțin. Din 2000 până în 2015, creșterea dispozitivelor inteligente și a platformelor de social media au condus la o schimbare radicală a metodelor pe care clienții le foloseau pentru a comunica cu organizatiile, precum și a așteptărilor legate de timpii de răspuns și disponibilitatea pe mai multe canale. Cu toate acestea, de abia în 2013 am început să definim sensul transformării digitale. Multe companii au început să anunțe proiecte de digitalizare, în special în industriile în contact direct cu clientul, cum ar fi media, telecom și industria financiară. Apoi pandemia a accelerat cu adevărat acest proces. La momentul actual, tehnologia digitală este integrată în fiecare aspect al companiilor, iar acelea care nu reușesc să stabilească o strategie digitală eficientă și să maximizeze impactul digitalizării riscă să fie lăsate în urmă.

Cloud, AI și mod de lucru hibrid

 Nu este ușor de prezis ce schimbări vor rămâne și care vor fi trecătoare. De la tehnologii inteligente precum inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) până la platformele bazate pe cloud, aceste tendințe afectează deja modul în care companiile interacționează cu clienții și între ele.

Trei dintre cele mai interesante tendințe de transformare în 2022 sunt tehnologia cloud, modelul de lucru hibrid, inteligență artificială (AI) și machine learning (ML). Pe scurt, cele trei se definesc așa:

Tehnologia cloud

Trecerea de la centrele de date on-premise la serviciile cloud transformă modul în care operează companiile, permițând accesul la date de oriunde din lume în orice moment făcând colaborarea angajaților mai eficientă. Conform Gartner, companiile vor implementa 95% soluțiile digitale pe platforme native din cloud până în 2025. România este țara unde cele mai puține companii adoptă soluții de cloud computing – doar 14% în anul 2021, comparativ cu media EU de 41% (Eurostat, 2021).

Modelul de lucru hibrid

Noua normalitate a adus o schimbare semnificativă de paradigmă în modul în care lucrăm. Conceptul de forță de muncă hibridă – în care angajații pot alege să lucreze de acasă sau de la birou după cum le convine – este în creștere și poate permite angajaților să funcționeze atunci când sunt cei mai productivi.

Inteligență artificială (AI) si machine learning (ML)

Tot mai multe soluții de business au o componentă de AI sau ML și majoritatea companiilor le consideră o prioritate. De exemplu, AI s-a dovedit a fi o economie de timp valoroasă atunci când se creează experiențe de conținut personalizate în zona de Marketing. Investițiile în domeniul inteligenței artificiale la nivel european vor crește cu 73% la cca. 20 miliarde de EUR.

La nivel european, Parlamentul a adoptat în aprilie 2021 programul Europa digitală prin care va investi peste 7,6 miliarde EUR în cinci domenii: supercomputing, inteligență artificială, securitate cibernetică, competențe digitale avansate și asigurarea utilizării pe scară largă a tehnologiilor digitale în întreaga lume, economie și societate.

Aceste tehnologii permit transformarea digitală, dar o companie nu poate avea o tranziție de succes fără mentalitatea și procesele potrivite. Este nevoie de o misiune/viziune clară despre locul în care doresc să ajungă și a modului în care vor ajunge acolo. Oferirea unei experiența excelente a clienților este un factor de diferențiere. Cele mai bune companii știu să identifice punctele de contact care sunt cele mai importante pentru clienții lor și să se concentreze pe depășirea acestor așteptări. Totodată viteza este un factor de succes. Cu instrumentele potrivite, companiile pot automatiza procesele manuale, pot scurta ciclul de vânzări și pot livra produse mai rapid decât concurența. În plus trebuie să existe o cultură a inovației continue care să răspundă nevoilor pieței în schimbare continuă susținută printr-o platformă flexibilă care permite conectivitatea cu ușurință a oamenilor, proceselor și datelor.

Ce obțin companiile?

 Tehnologiile digitale transformă industriile în moduri complet noi, oferind îmbunătățiri fundamentale în ceea ce privește personalizarea, eficiența și siguranța. Avantajele concrete pentru companii sunt creșterea productivității, crearea unor noi locuri de muncă, creșterea eficienței, colectarea și utilizarea masei mari de date, experiența mai bună cu clienții, un management al resurselor mai bun.

În mod clar, toate predicțiile privind transformarea digitală au un lucru în comun: schimbarea. Digitalizarea creează mai multe oportunități decât oricând, dar, în același timp, necesită o nouă mentalitate și disponibilitate pentru a accepta schimbarea. Atât la nivel de companie cât și la nivel de individ, este nevoie să acceptăm noua realitate a schimbării constante pentru a găsi un loc în lumea digitală în curs de dezvoltare.

Despre autor

Iulia Malioukis, Principal Horváth Romania.

După ce a absolvit MBA de la Universitatea Köln din Germania, Iulia lucrează de mai bine de 11 ani în consultanță în management atât la nivel local, cât și internațional. În acest timp, ea a dezvoltat și implementat diverse concepte și soluții practice pentru a crește performanța afacerii în toate industriile. Pe lângă sprijinirea companiilor în impulsul transformării digitale în industrii, Iulia sprijină organizațiile IT în creșterea performanței și eficienței.