Info

„Bătălie” politică cu iz infracțional! Liberalii o acuză pe Clotilde Armand de practici ilegale

universul.net
FOTO: universul.net

În goana după obținerea capitalului electoral, partidele politice uită că se află la guvernare pentru a promova și apăra drepturile cetățenilor și alegătorilor. Excepție de la regulă nu face nici primarul Sectorului 1 care sub adăpostul acordării tichetelor de căldură, colectează datele cu caracter personal ale cetățenilor fără a mai ține cont de Regulamentul european privind protecția datelor.

Clotilde Armand calcă din nou pe bec

Acțiunea ilegală a primarului din Sectorul 1 a fost consemnată de filiala Sectorului 1 a Partidului Național Liber, care, într-un comunicat de presă menționează următoarele: „ Incompatibila Armand lovește din nou! Sub pretextul acordării de tichete de căldură, Armand vrea să colecteze datele cetățenilor, fără a respecta GDPR, în scop electoral.

În loc să răspundă cu subiect și predicat acuzațiilor de incompatibilitate ridicate de Agenția Națională de Integritate și de Prefectura Capitalei, primarul Sectorului 1 vrea să mute atenția publică de pe aceste probleme evidente, către o acțiune cu vădit iz electoral.

Concret, fără a avea vreo hotărâre de Consiliu Local, Armand a lansat o platformă online în care, zice-se, locuitorii din Sectorul 1 trebuie să-și introduce datele personale pentru a se înregistra într-o bază de date inventată de cei care se ocupă de imaginea primarului”.

Poziția Partidului Național Liberal filiala Sector 1

Potrivit celor de la PNL Sector 1 acțiunea demarată de Armand nu se bazează pe niciun temei legal. Cei din Partidul Național Liberal își exprimă poziția astfel „ Armand colectează strict electoral datele personale ale cetățenilor cu vârsta de minim 18 ani ( cei cu drept de vot), păcălindu-i că, odată înregistrați, vor primi tichete de căldură.

De asemenea, liberalii pun sub semnul întrebării și  valabilitatea juridică a programului propus de Clotilde Armand ” Doar că, așa cum ne-a obișnuit până acum, lui Armand nu-i pasă de ordinea juridică, de lege, ci doar de imagine și de scopurile sale electorale obscure.  Având în vedere că nu există astăzi un proiect de hotărâre sau un regulament votat de către Consiliul Local, PNL îndeamnă locuitorii sectorului să nu completeze acest formular, deoarece nu există un regulament care să definească strângerea acestor date, iar noi nu cunoaștem cine le cere aceste date oamenilor, pentru ce motiv, cum le va folosi, cât timp le va ține, cui i le va comunica, de ce sunt cerute aceste date”, potrivit mediafax.ro.

La finalul comunicatului de presă lansat de Filiala PNL Sector 1, liberalii au catalogat acțiunea primarului Clotilde Armand drept una care are ca obiectiv transformarea votanților în capital electoral captiv, strategie întâlnită tot mai frecvent în politica autohtonă, poate  cel mai concret exemplu este dat si de Partidul Social Democrat. ”Considerăm că acest site are doar scopul de a transforma locuitorii Sectorului 1 , cu drept de vot, în țintele electorale ale primarului incompatibil Clotilde Armand”.

În ciuda faptului că programul lui Clotilde nu a fost validat în cadrul consiliului local Sector 1, Armand a anunțat că platforma informatică a fost finalizată iar cei aflați la vârsta majoratului pot beneficia de un voucher anticriză în valoare de 1000 de lei, în anumite condiții.