Infofinanciar > Lumea la zi > Barcelona ia măsuri contra închirierilor pe termen scurt. Se vor interzice până în 2029
Lumea la zi

Barcelona ia măsuri contra închirierilor pe termen scurt. Se vor interzice până în 2029

Barcelona-sursa-foto-unsplash.com
Sursa foto: arhiva companiei

Barcelona intenționează să interzică toate închirierile de locuințe pe termen scurt pentru turiști începând din 2029. Primarul orașului spaniol încearcă să controleze creșterea costurilor chiriilor pentru localnicii din populara destinație de călătorie.

Orașul mediteranean nu va mai acorda licențe noi și nu le va reînnoi pe cele existente. Astfel încât în 2029 nicio casă să nu mai aibă permisiunea de a fi închiriată ca locuință turistică, a declarat primarul Jaume Collboni în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri. În prezent, există aproximativ 10.000 de case înregistrate ca locuințe de închiriat pentru turiști.

„Este nevoie de o ofertă mai mare de locuințe. Iar măsurile pe care le prezentăm astăzi sunt menite să asigure o ofertă mai mare. Astfel încât clasa de mijloc activă să nu fie nevoită să părăsească orașul pentru că nu își poate permite o locuință”, a spus Collboni. „Această măsură nu va schimba situația de la o zi la alta. Aceste probleme necesită timp. Dar cu această măsură marcăm un punct de cotitură”, informează bloomberg.com