Infofinanciar > Info > Bani în plus de le stat! Ministerul Muncii anunță acordarea a trei tipuri noi de vouchere
Info

Bani în plus de le stat! Ministerul Muncii anunță acordarea a trei tipuri noi de vouchere

Ministrul Muncii anunță noi vouchere destinate românilor
Sursa foto: interespublic.ro

Se anunță vești foarte bune pentru angajați. Aceștia vor avea parte de noi sume de bani din partea statului. Românii vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere. Ministerul Muncii anunță lansarea unor noi scheme de ajutor destinate românilor, în urma declarației făcute de către Simona Bucura Oprescu.

Se pare că vor exista trei tipuri de vouchere, concepute pentru a recompensa performanțele profesionale ale angajaților.

Ministrul Muncii anunță noi vouchere destinate românilor

O să fie trei categorii distincte de vouchere pentru a promova dezvoltarea competențelor: vouchere pentru competențe digitale. S-a observat un deficit semnificativ în acest domeniu. Vouchere pentru competențe lingvistice și vouchere pentru competențe în domeniul ecologic.

„Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: Competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi. Poate vă întrebați ce înseamnă competențe verzi. Da, trebuie să ne pregătim și pentru meseriile viitorului, și una dintre tendințe o reprezintă adaptarea la meseriile verzi”, a declarat ministrul social-democrat.

Beneficiile vor fi acordate angajaților cu competențe deosebite în domeniul lor de activitate, fie că lucrează în sectorul privat, fie în sectorul public. În prezent, valoarea exactă a noilor vouchere nu a fost stabilită. Obiectivul principal al acestei inițiative este de a încuraja și stimula forța de muncă din România.

Acum 10 ani problema angajaților era  fiscalitatea

Este esențial să recunoaștem preocuparea angajatorilor. În timp ce acum 10 ani, aceștia atrăgeau atenția asupra problemelor legate de fiscalitate, în prezent, cea mai urgentă problemă semnalată de mediul de afaceri și angajatori este deficitul de forță de muncă.

,,Pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prioritatea mandatului meu o reprezintă piața muncii. Și asta deoarece considerăm că este foarte important să avem o piață a muncii foarte puternică, pentru a avea de unde să plătim salarii și pensii.

Este foarte important să înțelegem nevoia angajatorilor. Dacă acum 10 ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi, cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri, pe care angajatorii o ridică, este legată de lipsa forței de muncă.

Aici este zona în care trebuie să venim cu politici clare, trebuie să venim cu politici fundamentate. Și am făcut și primul pas. Fiindcă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a finalizat anul trecut proiectul Reconnect. Este un mecanism de anticipare a tendințelor pieței muncii și care leagă ceea ce formează sistemul de educație din România. Fie că discutăm despre licee, universități, învățământ dual, de nevoile angajatorilor și de realitatea pieței muncii. Astfel încât să putem să luăm decizii fundamentate”, a mai spus Simona Bucura Oprescu, conform dailybusiness.ro.