Infofinanciar > Info > Stresul, boala secolului. Un studiu surprinde îngrijorările angajaților cu privire la locul de muncă
Info

Stresul, boala secolului. Un studiu surprinde îngrijorările angajaților cu privire la locul de muncă

angajați devastați
sursa foto arhiva

Cu toții ne confruntăm cu probleme și dificultăți în fiecare zi, fie la locul de muncă, fie în viața personală. Astfel, toată această tensiune, la care se adaugă trăirile interioare puternice se transformă în stres. Care a devenit boala acestui secol al vitezei și al tehnologiei, afectând enorm de multe persoane.

Acest nivel crescut de stres la locul de muncă este o preocupare principală în toată lumea. Angajații încearcă să scape cât mai repede de povara emoțională și ajung să fugă de un mediu prea stresant. În acest sens, un studiu a avut în vedere aflarea îngrijorărilor pe care angajații le au cu privire la locul de muncă.

Îngrijorările angajaților la locul de muncă

Mulți angajați se confruntă cu stres, la care se adaugă și foarte multe îngrijorări. În acest sens, un studiu are în vedere prezentarea temerilor angajaților. Potrivit datelor, cei mai mulți respondenți sunt preocupați de avansul tehnologic. Evoluția acestui sector afectează toate domeniile de activitate și schimbă regulile jocului. În acest sens, lucrătorii sunt îngrijorați de nevoia de a dezvolta noi abilități.

Potrivit studiului realizat de o platformă de consultanță, preocupările lucrătorilor sunt multiple. Un alt factor care îi nemulțumește pe angajați este nevoia de a crea noi locuri de muncă. Având în vedere evoluția tehnologiei.

Așadar, din punct de vedere al digitalizării, multe persoane sunt nemulțumite de noile capacități de control ale angajatorilor. Care le pot monitoriza digital activitatea, fără acordul lor. Aceste probleme legate de tehnologie reprezintă o îngrijorare pentru 22% din respondenții studiului.

Munca la distanță

În urma pandemiei de Covid-19, munca la distanță a devenit un lucru normal pentru multe persoane. Numărul de job-uri remote a crescut foarte mult. Dar, se pare că 20% dintre angajații care au răspuns la studiu nu văd acest stil de muncă foarte bun.

Potrivit datelor, aceștia sunt îngrijorați de lipsa unei conexiuni sau a sentimentele de apartenență la organizație. Aceste probleme fiind efecte la muncii la distanță sau hibrid. De asemenea, se ia în calcul problema unui mediu ostil de muncă la nivelul intern al organizației.

Sustenabilitatea umană

În cadrul acestui studiu, este introdus un nou concept. Mai exact, este vorba de sustenabilitatea umană. Care aduce în discuție eforturile angajatorilor de a crea un mediu durabil din punct de vedere al capitalului uman. Scopul principal este de a susține dezvoltarea echipei și a forței de muncă. Având în vedere principii care țin de sănătate, bunăstare și sentimentul de apartenență.

Potrivit datelor, majoritatea respondenților (76%) sunt de acord că această sustenabilitate umană este un factor important. Totuși, doar 46% dintre aceștia iau și măsuri concrete în acest sens. De asemenea, doar 10% reușesc cu succes să portretizeze această sustenabilitate umană în cadrul companiei, conform Observator .