Infofinanciar > Info > Marile bănci italiene, cifre din ce în ce mai mici! Care sunt efectele generate
Info

Marile bănci italiene, cifre din ce în ce mai mici! Care sunt efectele generate

Scădere, Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Marți, 8 august, piețele bursiere au suferit o retragere, simultan cu pregătirile pe care investitorii le fac pentru a înregistra date semnificative despre inflația care va urma în această săptămână.

Indicele paneuropean Stoxx a înregistrat o scădere, acesta închizându-se în regres, cu un procent de 0,2% în jos. Băncile au fost, totuși, cele care au condus pierderile, cu un procent de 2,7% mai jos, majoritatea sectoarelor fiind pe roșu. 

Extremele bursei

Însă, la polul opus se află domeniul sănătății, care, în ciuda tendinței negative, acesta a crescut cu 3,2%. Acest lucru a fost generat de un rezultat pozitiv puternic al unui studiu clinic care a fost făcut public de către compania de origine daneză Novo Nordisk. 

Reprezentanții companiei producătoare de medicamente Novo Nordisk au anunțat marți, 8 august, că un studiu larg a demonstrat faptul că medicamentul firmei care este eficient contra obezității, Wegovy, nu este bun numai pentru aceste probleme, dar poate fi bun și pentru problemele cardiovasculare. Această nouă descoperire cu privire la medicamentul Wegovy are menirea de a crește speranțele pe care le are producătorul de a oferi aceste pastile nu numai pentru a regla stilul de viață, dar și pentru a ușura viețile oamenilor care suferă de boli cardiovasculare. 

Și alte burse de pe piața europeană au suferit scăderi. Printre acestea se numără indicele german DAX, care a coborât cu un procent de 1,1%, indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut și ea cu 0,365%. Cel mai mult a scăzut, însă, indicele FTSE MIB al bursei din Milano, cu un procent de 2,12%. Marile bănci italiene au suferit și ele o pierdere a acțiunilor, mai exact băncile UniCredit, Intensa Sanpaolo și Banco BPM. Acestea au pierdut între 6,5% și 9% dintre acțiunile lor, informează stiripesurse.ro 

Bursa de valori în România 

Compania Bursa de Valori din România, cea care se ocupă cu operarea pieței românești de capital a înregistrat, în primele șase luni ale acestui an, un venit operațional cu 16% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel că, în prima jumătate a acestui an venitul operațional era de 25,71 de milioane de lei, comparativ cu 30,4 milioane de lei, cât era suma anul trecut, în S1/2022. 

Nu numai veniturile operaționale au scăzut, ci și profitul net consolidat. Acesta înregistrat o pierdere de 62%, adică de la 8,76 milioane de lei, cât era la data de 30 iunie, la 3,35 de milioane de lei anul acesta. 

Profitul operațional al grupului a scăzut drastic, de la 8,21 de milioane de lei, în aceeași perioadă, anul trecut, la 160.000 de lei, acum. Ceea ce a generat aceste scăderi substanțiale au fost scăderea veniturilor operaționale pe segmentul de tranzacționare, dar și creșterile cheltuielilor consolidate, informează zf.ro