Infofinanciar > Info > Avertizări de ninsori şi viscol
Info

Avertizări de ninsori şi viscol

vremea toamnă ploi (sursă foto: dreamstime)
Foto: facebook.com

Meteorologii au emis  mai multe avertizări de ninsori şi viscol. În sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre este cod portocaliu de viscol.

Totul este însoţit de precipitaţii mixte abundente, până mâine dimineaţă la ora 10:00. Intensificările de vânt vor continua şi pe parcursul zilei, dar cu o intensitate ceva mai redusă.

Avertizări de ninsori şi viscol, cod portocaliu

Tot până dimineaţă, pe crestele montane din Carpaţii Meridionali şi de Curbură este cod portocaliu de vizibilitate redusă şi vânt puternic.

Pe multe drumuri s-a depus deja strat de zăpadă, iar drumarii au ieşit la deszăpezit. În unele zone, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.
Peste 350 de tone de sare s-au folosit în mai puțin de 12 ore pentru a asigura deszăpezirea drumurilor naționale din judeţul Suceava. Utilajele Secției de Drumuri Naționale Suceava au ieșit pe traseu de la primele ore ale dimineții. În zona de munte ninge pe toate drumurile, iar Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a trimis pe trasee 24 de utilaje echipate cu lamă și răspânditor pentru îndepărtarea zăpezii şi prevenirea poleiului.

Mare atenție!

Carosabilul este umed pe DN17, DN17B, DN2E, umed cu porțiuni de zăpadă frământată până la 1 cm pe DN17A și DN18. Codul galben de vreme severă este valabil până mâine la ora 10:00. Până acum, circulația pe principalele căi rutiere din județ se desfășoară fără blocaje, în condiții de iarnă. Se recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție și să-și echipeze corespunzător mașinile pentru circulaţia pe timp de iarnă.