Infofinanciar > Lumea la zi > Avertizare FMI. Perspective economice în scădere pentru Orientul Mijlociu
Lumea la zi

Avertizare FMI. Perspective economice în scădere pentru Orientul Mijlociu

Iranul este o țară situată la răscrucea dintre Asia Centrală, Asia de Sud și statele arabe din Orientul Mijlociu, cunoscută anterior sub numele de Persia, sursă foto dreamstime
sursa foto dreamstime

Fondul Monetar Internațional a declarat duminică că economiile din Orientul Mijlociu au rămas în urma proiecțiilor de creștere. Din cauza reducerilor producției de petrol și a conflictului dintre Israel și Gaza. Chiar dacă perspectivele economice globale au rămas rezistente.

În ciuda incertitudinilor, „economia globală a fost surprinzător de rezistentă”, a declarat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. În cadrul Forumului fiscal arab din Dubai, a avertizat totodată asupra unui potențial impact mai larg asupra economiilor regionale al continuării conflictului din Gaza.

Într-un raport economic regional de luna trecută, FMI și-a revizuit în scădere previziunile de creștere a PIB-ului pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord la 2,9% în acest an, sub previziunile din octombrie. În mare parte din cauza reducerilor producției de petrol pe termen scurt și a conflictului din Gaza, conform Reuters .