Infofinanciar > Info > Avertisment pentru șoferi! Ce obiect din mașină îi poate face să plătească amenzi considerabile
Info

Avertisment pentru șoferi! Ce obiect din mașină îi poate face să plătească amenzi considerabile

sistem de monitorizare șoferi alcoolemie
Sursa foto: arhiva companiei

Șoferii din România care plănuiesc ca în perioada următoare să călătorească pentru o perioadă mai îndelungată, trebuie să aibă mai multe lucruri în vedere. Dacă nu vor respecta anumite reguli din Codul Rutier, riscă să achite amenzi considerabile.

În cazul în care mașina cu care se deplasează șoferii prin Europa are un cârlig de remorcare, aceștia riscă să primească amenzi considerabile. Este necesară verificarea regulilor din fiecare țară prin care vor trece. Unele țări nu permit mașinilor să circule cu un cârlig de remorcare dacă nu tractează o remorcă sau o rulotă.

În acest fel, în funcție de destinația pe care șoferii o au, există posibilitatea de a fi nevoiți să înlăture cârligul de remorcare.

De curând, Registrul Auto Român (RAR) a adoptat o nouă reglementare. Conform acesteia, prezența cârligului de remorcare în CIV este înregistrată doar dacă este montat și omologat conform standardelor. Montajul se poate face numai într-un atelier autorizat. Mai apoi, proprietarii sunt nevoiți să prezinte documentele de montare la RAR pentru înregistrare în CIV, informează romaniatv.net