Infofinanciar > Info > Avertisment pentru oficialii din Guvern. Marcel Ciolacu: „Aș vrea mai mult!”
Info

Avertisment pentru oficialii din Guvern. Marcel Ciolacu: „Aș vrea mai mult!”

Marcel Ciolacu premierul României (sursă foto: Adevărul)
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unei declarații a premierului României, Marcel Ciolacu, acesta ar dori mai mult de la reprezentanții Guvernului. Acesta nu a dat un răspuns exact cu privire la faptul dacă urmează sau nu ca unii reprezentanți din executiv să fie schimbați.

În schimb, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că dorește mai mult din partea lor.

Va exista o remaniere guvernamentală?

„Mereu e o discuție (n. r.: despre o posibilă remaniere guvernamentală). Sunt unii care excelează. Aș vrea mai mult. Există un dialog cu fiecare ministru în parte. Toți sunt într-o poziție bună. Domnul Boloș a fost într-o furtună. Nu mă puneți să-l critic. (…) Eu cu domnul Boloș ne-am încrâncenat să nu mărim TVA-ul. Știam ce ar fi însemnat asta. Ar fi fost cea mai proastă măsură. Ni s-a mai cerut să creștem TVA-ul la alimente.

Am fost ca un vapor în viteză, fiindcă trăim într-o dinamică, mai ales în urma războiului, un vapor în viteză care trebuia reparat”, sunt declarațiile pe care Marcel Ciolacu le-a oferit, potrivit stiripesurse.ro 

România poate pierde bani din PNRR

În ziua de miercuri, 3 aprilie, Marcel Ciolacu a transmis că nu are în intenție să propună Comisiei Europene o reducere a pragului. Unul care să fie mai mic decât cel de 500.000 de euro, care a fost aprobat la finele lunii anterioare. Cu toate acestea, nu a eliminat posibilitatea unor negocieri.

„Nu eu am făcut PNRR. Eu eram în opoziție și țipam că nu pot citi PNRR pentru că este ținut la secret. Eu m-am dus acum la Bruxelles, i-am arătat dnei Ursula von der Leyen și mi-a spus: „asta ați scris cu mânuța dvs”. (…) Acum vin, ca niște ipocriți ce sunt, și spun „ia uite, domne, ce s-a întâmplat”. Păi voi ați lăsat, ați trecut. Să vină dl Cîțu și să vă povestească cum a trecut cu microîntreprinderile acolo ca să fie până în 100.000, până în 60.000, cum se scade pragul. El a trecut cu mânuța lui. Ce a făcut coaliția? A decis atunci să scadă de la 1.000.000 la 500.000 de mii. Cel mai mare prag de 200.000 euro din Europa era în Portugalia și acolo s-a scăzut.

Eu în acest moment am discutat cu Comisia, avem Jalonul 206, care este cuprins în Cererea de plată numărul 3 să avem o negociere la Bruxelles, fiindcă nu sunt de acord, mai ales că s-a scăzut deja anul trecut, nu a trecut nici măcar un an fiscal, să scădem din nou acest prag. Dar aceste lucruri se negociază. Dacă nu, Comisia consideră că România pierde 500 mil. de euro pentru că nu scade pragul la microîntreprinderi. Dar vom încerca, așa cum am făcut și cu deficitul”, este declarația pe care a oferit-o oficialul la DC News, conform romanialibera.ro