Lumea la zi

Avertisment din partea SUA! Charles Richard: Criza din Ucraina este încălzirea. Urmează un conflict mai mare

Avertisment din partea SUA! Charles Richard: Criza din Ucraina este încălzirea. Urmează un conflict mai mare
sursa foto - U.S. Strategic Command

Șeful Comandamentului Strategic al SUA, Charles A. Richard, a avertizat în cadrul unui simpozion că este așteptat un conflict mai mare decât cel început de Rusia în Ucraina. Din păcate, Richard nu privește cu optimism situația actuală de acum, la nivel mondial. El precizează cum China poate fi o forță mult mai mare decât SUA și are puterea de a crea un conflict mult mai mare comparativ cu războiul din Ucraina.

Afirmațiile oficialului au fost publicate joia trecută pe site-ul oficial al Pentagonului.

Amiralul a susținut faptul că „Criza din Ucraina este doar încălzirea. Urmează un conflict mai mare”, în discursul său din cadrul Naval Submarine League’s 2022 Annual Symposium & Industry.

Conform declarațiilor acestuia, China are deja capacități militare mult mai mari decât Statele Unite ale Americii. În mod clar, se observă cum Statele Unite ale Americii pot fi vulnerabile în cazul unui atac. Situația de înarmare a armatei americane devine o problemă tot mai urgentă și trebuie rezolvată cât mai rapid de forțele SUA.

Declarațiile lui Charles A. Richard

„Evaluez nivelul nostru de descurajare a Chinei și corabia se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă pentru că ei dezvoltă capacități militare mai repede decât noi. Dacă tendința va continua, nu va conta cât de bun este planul nostru, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de bune sunt forțele noastre, pentru că nu vom avea suficient din fiecare. Și aceasta este o problemă urgentă”, a subliniat șeful Comandamentului Strategic al SUA, conform stiripesurse.ro.

El a transmis că singura zonă în care Statele Unite se mai află în poziția liderului este flota de submarine. „Capabilitățile subacvatice reprezintă una dintre… poate singurul avantaj asimetric pe care îl mai avem”. În acest sens, se poate consideră că Statele Unite pot fi vulnerabile și atacate de alte forțe ale lumii în momente și în ramuri unde se află în dezavantaj.

Schimbări pentru armata americană

„Nu va dura foarte mult până când vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați până acum”, a atenționat amiralul. „Trebuie să facem rapid  schimbări fundamentale în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni. Situația actuală din Ucraina scoate foarte clar la lumină cum arată coerciția nucleară și cum nu ești pregătit pentru asta”, a conturat acesta.

Conform acestuia, armata Statelor Unite era mult mai capabilă acum  60 de ani să facă lucrurile mai repede decât în prezent. „Știam să ne mișcăm rapid și am pierdut acea artă”, a explicat el. „Așa am ajuns pe Lună în 1969. Dacă nu revenim, China pur și simplu ne va depăși și Rusia nu dispare nicăieri”, concluzionat șeful Comandamentului Strategic al Statelor Unite ale Americii.