Infofinanciar > Info > Atenție, șoferi! Se schimbă legea privind înmatricularea mașinilor din România
Info

Atenție, șoferi! Se schimbă legea privind înmatricularea mașinilor din România

Mașină, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

În ultimii ani, înregistrarea și încheierea formalităților pentru autovehicule au creat dificultăți semnificative pentru cetățenii români. Cu toate acestea, guvernul dorește să aducă o schimbare considerabilă și să simplifice în mod substanțial aceste proceduri.

Pentru șoferii români, înmatricularea sau radierea unui autovehicul în România a devenit o sarcină complexă și frustrantă, necesitând numeroase vizite la instituțiile guvernamentale, pregătirea unor dosare extinse și așteptarea îndelungată în cozi. În ciuda acestor provocări, guvernul are vești extrem de pozitive pentru conducătorii auto din România.

Înmatricularea va fi valabilă online

Cu scopul de a ușura procesul de înmatriculare și radiere a autovehiculelor pentru cetățenii români, Guvernul intenționează să reglementeze aceste proceduri prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență. Prin această inițiativă, șoferii vor fi eliberați de povara birocrației și nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri repetate la instituțiile statului.

Conform informațiilor prezentate în proiectul de Ordonanță de Urgență, care urmează să fie aprobat în ședința de miercuri, 24 mai, șoferii români vor avea posibilitatea de a înmatricula sau radia mașinile lor online, începând din anul 2024. Această schimbare va fi realizată prin înființarea unei platforme numite „Registrul Electronic Național de Identități Electronice”, conform detaliilor prezentate în Nota de Fundamentare a proiectului de OUG.

Beneficiile noului sistem

Chiar dacă durata exactă pentru dezvoltarea platformei nu este specificată în proiectul de act normativ propus de Ministerul de Interne, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat în luna trecută că „MAI va dezvolta această platformă în 6-12 luni, ceea ce va permite înmatricularea și radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România”.

Platforma propusă va fi un sistem complex ce va integra datele provenite de la aproximativ 3.300 de entități implicate la nivel național. Aceasta va oferi posibilitatea cetățenilor de a încheia online acte juridice privind transferul de proprietate asupra vehiculelor, de a declara la organul fiscal competent achiziționarea sau vânzarea vehiculelor și, de asemenea, de a efectua înmatricularea sau radierea acestora din circulație.

Astfel, proiectul de OUG precizează următoarele puncte: „Accesul cetățenilor la serviciile publice din domeniul înmatriculării vehiculelor rutiere presupune, în cele mai multe cazuri, deplasarea la sediile mai multor autorități, pentru îndeplinirea formalităților cerute de lege. Parcurgerea acestor etape presupune constituirea unor seturi de documente care se impun a fi depuse la instituțiile anterior amintite, acest proces implicând un efort excesiv, consumator de timp și resurse financiare, ce generează confuzii și nemulțumiri în rândul solicitanților nevoiți să adreseze câte o cerere fiecărei autorități implicate.

În aceste condiții, este evidentă birocrația mecanismului administrativ actual, ce trebuie parcurs de solicitant în vederea înmatriculării unui vehicul, astfel încât se impune crearea unor mecanisme interinstituționale de schimb al datelor, bazate pe 2 interacțiunea acestuia cu cât mai puține instituții, urmată de diseminarea datelor relevante către toți ceilalți actori implicați. Din analiza statistică efectuată la nivelul Direcției generale permise de conducere și înmatriculări rezultă că, în cursul anului 2022 au fost eliberate 1.455.388 certificate de înmatriculare (exceptând documentele emise ca duplicat al unor certificate deteriorate, pierdute sau furate), și au fost efectuate 167.847 operațiuni de radiere, ceea ce înseamnă că, anual, în aproximativ 1,6 milioane de situații, solicitanții acestor operațiuni sunt nevoiți efectueze deplasări între mai multe autorități, precum autoritatea de înmatriculare, organul fiscal local, și, după caz, organul fiscal teritorial al ANAF”, citează Cancan.