Infofinanciar > Lumea la zi > Atac dur din partea Papei Francisc! Ce a declarat acesta într-un interviu TV din SUA
Lumea la zi

Atac dur din partea Papei Francisc! Ce a declarat acesta într-un interviu TV din SUA

Papa Francisc
Sursa foto: Arhiva companiei

Pontiful a fost deschis cu privire la schimbările climatice din ultimul deceniu. Papa Francisc i-a criticat pe cei care neagă schimbările climatic. Dar și pe cei care nu cred dovezile privind încălzirea globală cauzată de om.

În primul său interviu la televiziunea americană, Pontiful și-a reafirmat poziția pe această temă. Când a fost întrebat ce are de spus celor care nu cred în schimbările climatice, el făcut câteva afirmații dure la adresa unor astfel de oameni.

„Există oameni care nu cred, chiar dacă le arăți cercetări, ei nu cred”, a spus el.

„De ce? Ei nu înțeleg situația sau nu sunt interesați, dar schimbările climatice există.”

El a vorbit cu Norah O’Donnell, de la CBS News, despre o serie de subiecte importante. Inclusiv schimbările climatice și violența în Ucraina și Gaza.

Ce părere are Papa Francisc despre schimbările climatice?

Papa Francisc a fost deschis cu privire la problemele climatice în ultimul deceniu.

În 2015, a publicat un document oficial de 180 de pagini, cunoscut sub numele de scrisoare enciclică sau pastorală , despre mediu. A cerut țărilor bogate să oprească exploatarea naturii. Totodată, le-a cerut și să-și plătească „datoria socială gravă” în timp ce prezintă dovezi științifice pentru schimbările climatice provocate de om.

Enciclica a fost publicată cu șase luni înaintea conferinței ONU privind schimbările climatice. Acolo a fost încheiat Acordul de la Paris din 2015. Acest lucru a deschis calea pentru ca Vaticanul să înceapă să aibă o prezență mai mare la aceste întâlniri anuale. Acest lucru duce la angajamente mai puternice din partea multor țări catolice.

De atunci, el a continuat să facă apel la acțiune, declarând o urgență climatică în 2019 și implorând liderilor mondiali la COP28 să facă o descoperire în ceea ce privește combustibilii fosili. El a publicat un tratat înaintea conferinței despre climă care spunea: „Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama că răspunsurile noastre nu au fost adecvate, în timp ce lumea în care trăim se prăbușește și s-ar putea să se apropie de punctul de rupere”.

Apelul Papei Francisc pe rețelele de socializare

Luni – Ziua Pământului – Papa a trimis pe rețelele de socializare o postare care face ecou sentimentele sale din trecut pe această temă.

„Generația noastră a lăsat moștenire multe bogății, dar nu am reușit să protejăm planeta și nu păstrăm pacea”, a scris el pe X, cunoscut anterior ca Twitter.

„Suntem chemați să devenim artizani și îngrijitori ai căminului nostru comun, Pământul care „cade în ruină”, scrie euronews.ro