Infofinanciar > Info > Nicușor Dan acuzat de proastă administrare! Care este asociația care rupe colaborarea cu Primăria București
Info

Nicușor Dan acuzat de proastă administrare! Care este asociația care rupe colaborarea cu Primăria București

Parcul Natural Văcărești - Sursa foto - ambasadasustenabilitatii.ro
Sursa foto - ambasadasustenabilitatii.ro

Asociația Parcul Natural Văcărești spune că abandonează colaborarea cu Primăria Municipiului București și că cere actualei conduceri de la Administrația Parcului Natural Văcăreși să demisioneze.

Într-un comunicat pe care asociația l-a postat pe Facebok este precizat următorul aspect: nu este de acord să răspundă pentru modul de lucru extrem de dezordonat și de incompetent al Administrației Parcul Natural Văcărești care se află în subordinea Primăriei Municipiului București.

Reproșurile Asociației Parcul Natural Văcărești

De asemenea, atrage și atenția asupra următorului lucru: la șase luni de la momentul preluării administrației, Primăria Municipiului București riscă să deterioreze integritatea parcului și să distrugă muncă depusă la acest parc pe parcursul ultimilor zece ani. Acest lucru este cauzat, potrivit comunicatului, de structura de administrare înființată.

În comunicat scrie și că: „Administraţia Parcul Natural Văcăreşti demolează infrastructura de vizitare a parcului (potrivit notificărilor primite), apreciată de zecile de mii de vizitatori. Asociaţia PNV s-a angajat în mod oficial să suporte costurile reparaţiilor acestora dacă expertiza tehnică o va cere. Administraţia nu a comunicat nimic în acest sens. Parcul nu are pază corespunzătoare şi incendiile de vegetaţie afectează parcul în continuare. În ultimele două luni au avut loc 6 incendii. Amintim, pe 5 aprilie au ars 15 hectare din cele 183 ale Parcului, şi nu 1,5 hectare cum a menţionat în mai multe rânduri conducerea Administraţiei.”.

Încă un lucru pe care asociația îl are de reproșat la adresa Administrației Parcului este faptul că nu au un mod transparent de a comunica planurile legate de administrarea zonei.

Florin Stoican, președintele asocițaiei, conform G4Media declară că: „În ultimul an, am tot încercat pe toate căile posibile şi am sperat că parteneriatul dintre asociaţia noastră şi Primăria Municipiului Bucureşti va fi unul benefic parcului şi bucureştenilor. Din păcate, am ajuns acum ca Administraţia Parcului Natural Văcăreşti nu numai să refuze parteneriatul oferit de noi, dar şi să respingă şi să împiedice sistematic propunerile de proiecte venite din partea noastră.”.

În același comunicat este precizat faptul că în în 2021, din dorința Asociației Parcul Natural Văcărești, a fost semnat un parteneriat cu Primăria Bucureștiului pentru administrarea, împreună, a parcului. Asociația a pregătit toate actele necesare în vederea obținerii administrării, în baza acestui acord.

Sursa citată precizează și următorul lucru: grație documentației pregătite, Primăria Capitalei a primit în administrare Parcul, după care urmând ca cele două părți ale acodrului să lucreze împreună la administrarea parcului. De când administrația a fost preluată de Primăria Municipiului București, Asociația Parcul Național Văcărești a trecut printr-un proces constant de excludere, rolul acesteia fiind „micșorat” în continuu.

Totuși, asociația precizează că își va derula în continuarea activitatea în parc și va supraveghea în continuare cu atenția lucrurile pe care Administrația Parcului le face. De asemenea își vor respecta în continuare și obligațiile de natură legală care îi sunt atribuite, fiind administrator.