Infofinanciar > Lumea la zi > Asigurări de la Volodimir Zelenski: „Nu va exista un al Treilea Război Mondial. Nu este o trilogie”
Lumea la zi

Asigurări de la Volodimir Zelenski: „Nu va exista un al Treilea Război Mondial. Nu este o trilogie”

Zelenski, Sursă foto: Time.com
Sursă foto: Time.com

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că nu va exista „un al Treilea Război Mondial”, în timp ce trupele sale apără frontul de est împotriva atacurilor Rusiei. Vorbind de la distanță, în regim online, în fața mulțimii de la Globurile de Aur de la Hollywood, Zelenski a declarat că „războiul din Ucraina nu s-a terminat încă, dar valul se întoarce și este deja clar cine va câștiga”.

În aplauzele publicului, fostul actor a fost prezentat de câștigătorul premiului Oscar, Sean Penn, care a fost la Kiev.

Zelenski a avertizat că „mai sunt încă bătălii și lacrimi în față”.

Este recunoscător Occidentului

De asemenea, Zelenski a adus un omagiu ajutorului oferit de Occident țării sale: „Pot să vă spun cine a fost cel mai bun în anul precedent, voi, cei din lumea liberă, care v-ați unit în jurul susținerii poporului ucrainean liber.”

Zelenski a declarat că lupta Ucrainei împotriva Rusiei reprezintă „lupta pentru dreptul noilor generații de a afla despre război doar din filme”, scriu cei de la Mirror.

Dar el a ținut să calmeze temerile referitoare la faptul că războiul s-ar putea extinde în țările NATO, adăugând: „Nu va exista un al Treilea Război Mondial. Nu este o trilogie”. El a promis că Ucraina „va opri agresiunea rusă” cu ajutorul Occidentului.

Trupele sale duc unele dintre cele mai violente bătălii din acest război în jurul comunității strategice Bakhmut.

Lupte crâncene și în orașul Soledar

Soarta orașului estic Soledar atârnă în balanță, în timp ce forțele ucrainene rezistă unui atac furibund.

De la începutul invaziei, pe 24 februarie anul trecut, Kievul susține că s-au înregistrat peste 110.000 de victime în rândul rușilor, cu o medie de peste 500 de soldați decedați pe zi. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că forțele sale au „o dinamică pozitivă în avansarea” în Soledar.

Ucraina a negat aceste afirmații, în ciuda faptului că Zelenski a recunoscut că „totul este complet distrus” în zonă.

Cucerirea Bakhmut ar întrerupe liniile de aprovizionare ale Ucrainei și ar deschide o rută pentru forțele rusești spre bastioanele ucrainene cheie din Donețk.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat: „Forțele rusești s-au străduit în mare măsură să obțină câștiguri tactice semnificative în zona Soledar”.

Al Treilea Război Mondial, prezis de un expert american

La sfârșitul lunii octombrie 2022, economistul american Nouriel Roubini, care a prezis și criza economică din 2008, a susținut că al Treilea Război Mondial a început deja, scrie Aleph News.

„Consilierii de securitate națională își exprimă îngrijorarea cu privire la interferența NATO în conflictul ucrainean și asistăm, de asemenea, la diferențe puternice în relațiile dintre Iran și Israel. Am citit dimineață că administrația Biden se așteaptă ca China să atace Taiwanul în curând.

Sincer, al treilea război mondial a început deja, iar activitatea sa se extinde în domeniul cibernetic și în Ucraina”, a declarat la acea vreme Roubini în cadrul unui interviu acordat ziarului german Spiegel.