Infofinanciar > Lumea la zi > Armata de „bolovani”! Rușii și-au „blindat” tancurile cu pietre
Lumea la zi

Armata de „bolovani”! Rușii și-au „blindat” tancurile cu pietre

tanc rusesc
Credit imagine: time/rosich_rus

Armata Roșie recurge la gesturi hilare, din puctul de vedere al oamenilor. Tancurile au fost “blindate” cu pietre de către soldați. Practic acest lucru arată că armata lui Putin nu este chiar atât de pregătită pe cât se vehiculează.

Aceste imagini au venit după alt episod în care armata rușilor a fost luată peste picior pentru faptul că își repară vehiculele de război cu piese de la mașini de spălat și frigidere. Inclusiv acel episod a fost prezent peste tot în spațiul online și a pus la îndoială forță militară pe care Rusia vrea să o afișeze.

De la începutul invaziei rusești, armata lui Vladimir Putin a suferit pierderi semnificative de tehnică militară, în special tancuri distruse de ucraineni cu ajutorul armamentului occidental. Părțile laterale ale tancurilor rusești sunt vulnerabile, ucrainenii țintind de obicei în zona șenilelor, sub turelă, acolo unde se află și depozitul de muniție al tancului. Astfel, rușii au montat în părțile laterale grilaje umplute cu pietre.

Orice strat e important

Nu este pentru prima dată când rușii improvizează pentru a-și proteja tancurile și blindatele de loviturile ucrainenilor. Printre sutele de fotografii și înregistrări video apărute pe Internet în ultima lună, cu tehnică de luptă rusească distrusă în războiul din Ucraina, ies în evidență câteva imagini cu tancuri care au montate niște cuști de fier deasupra turelei. Poreclite „cuști anti-Javelin”, aceste improvizații rusești ar avea rolul, conform unor experți militari, de a combate inclusiv rachetele antitanc Javelin, care se caracterizează prin faptul că lovesc blindatele venind de deasupra.

O astfel de „cușcă” ar putea detona prematur un proiectil înainte ca aceasta să lovească blindajul principal. Racheta Javelin are însă o dublă încărcătură, „în tandem”, al cărei scop este exact de a contracara astfel de măsuri defensive.

Alte imagini prezintă camioane cu deja celebrul simbol „Z” al invaziei ruse în Ucraina, care afișează un „blindaj” format din grinzi de lemn sau trunchiuri de copac.