Infofinanciar > Lumea la zi > Cum au arătat piețele globale în prima jumătate a anului 2024 ? Impactul boom-ului tehnologic
Lumea la zi

Cum au arătat piețele globale în prima jumătate a anului 2024 ? Impactul boom-ului tehnologic

Bani Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Marșul de neoprit al megacapitalelor, pivotarea leneșă a băncilor centrale, palpitații politice abundente și revenirea fuziunilor și achizițiilor. Prima jumătate a anului 2024 a fost un alt vârtej pe piețele globale.

Este posibil ca previziunile privind o frenezie globală de reducere a ratei dobânzii să nu se fi materializat. Nvidia și restul celor 7 magnifici au crescut cu încă 3,6 trilioane de dolari în valoare de piață.

Indicele MSCI al acțiunilor mondiale din 47 de țări  a crescut cu 11% din ianuarie. Nici pe departe nu se apropie de saltul de 30% al echipei tech sau de câștigul uluitor de 150% al campionului cipurilor Nvidia.

„30% din randamentele S&P din acest an au provenit numai de la Nvidia”, a declarat directorul de investiții al IBOSS Asset Management, Chris Metcalfe. Aceasta este acum cea mai scumpă acțiune de pe cea mai scumpă piață din lume, conform reuters.com.