Infofinanciar > Info > Arabia Saudită sau centrul lumii? Locul unde se vor desfășura evenimente majore
Info

Arabia Saudită sau centrul lumii? Locul unde se vor desfășura evenimente majore

Arabia Saudită - sursa foto - forbes.ro
Sursa foto: forbes.ro

Fondul suveran saudit a făcut o declarație conform căreia au anunțat că se va crea o nouă societate de investiții, care va avea ca principal scop „accelerarea creșterii sectorului sportiv”, dar și de „evenimente mondiale” în regatul petrolier care se află în Golful Persic, care a atras, în ultima vreme, multe celebrități din lumea fotbalului. 

Multe celebrități mondiale, precum Cristianpo Ronaldo, Sadio Mane sau Karim Benzema care s-au făcut remarcate în campionatele europene, au semnat contracte pentru cluburile de fotbal saudite. Arabia Saudită a alocat deja miliarde în evenimente mondiale. 

Dorința Arabiei Saudite 

Înființarea SRJ Sports Investments „vizează accelerarea creșterii sectorului sportiv în Arabia Saudită și în regiune”, au declarat reprezentanții Fondului Public de Investiții, într-un comunicat de presă. Principalele lucruri în care SRJ Sports Investements va investi, după spusele reprezentanților Fondului Suveran vor fi „achiziţia şi crearea de noi drepturi de proprietate intelectuală pentru evenimente, în drepturile comerciale ale competiţiilor populare de prim plan şi în găzduirea marilor evenimente mondiale din Arabia Saudită”.

Scopul pentru care această nouă societate este creată este pentru a „întări poziţia Arabiei Saudite în calitatea de una dintre principalele destinaţii mondiale pentru sport şi investiţii”, au transmis reprezentanții Fondului Public de Investiții. 

În ultima perioadă, cluburile de fotbal din Arabia Saudită au recrutat jucători de renume, printre care se numără și Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Jordan Henderson, Sadio Mane și Riyad Mahrez. Lionel Messi și Kylian Mbappe nu au acceptat ofertele din partea saudiților. 

Arabia Saudită nu oferă finanțare numai fotbalului, ci și circuitului de golf LIV Golf și aici s-a mai susținut și un Grand Prix de Formula 1. Și circuitele profesioniste de tenis ATP și WTA au mai atras atenția saudiților, informează adevarul.ro